Θα συμφωνήσω με τον Troll όσον αναφορά τον αντρικό σώμα και την ανωτερότητα του από το γυναικείο,αλλά όσον αναφορά την ισότητα των δυο φύλων θα πρέπει να υπενθυμίσω ότι οι γυναίκες δικαιώματα απέκτησαν τον τελευταίο αιώνα άμα δεν κάνω λάθος παρόλα αυτά θα σου πω διάφορες γυναίκες που κατάφεραν κάτι μεγάλο:
Υπατία (370-418 μ.Χ.)
Η πρώτη γνωστή γυναίκα που συνέβαλε στην ανάπτυξη και διάδοση των μαθηματικών ήταν η Υπατία από την Αλεξάνδρεια. Η Υπατία έγινε επικεφαλής της σχολής των Πλατωνιστών στην Αλεξάνδρεια, γύρω στο 400 μ.Χ. Περιγράφεται ως χαρισματική δασκάλα. Μπήκε, όμως, αμέσως στο μάτι των πρώτων χριστιανών, που έβλεπαν την επιστήμη ανταγωνιστικά σε σχέση με τη θρησκεία. Τελικά η Υπατία δολοφονήθηκε άγρια από ένα φανατικό τμήμα των χριστιανών που ήταν υποστηρικτές του Κύριλλου. Είχε γράψει τα σχόλια στα Αριθμητικά του Διόφαντου, στις Κωνικές του Απολλώνιου και στις αστρονομικές εργασίες του Πτολεμαίου. Επίσης, βοήθησε στην αναπαραγωγή των Στοιχείων του Ευκλείδη, που έγινε βάση για τις μεταγενέστερες εκδόσεις.
Μαρία Κιουρί (1867-1934)
Η μοναδική γυναίκα που και το όνομά της έγινε γνωστό και τιμήθηκε 2 φορές με Νόμπελ Η Μαρία Κιουρί ανακάλυψε το ράδιο, μελέτησε τη ραδιενέργεια και κέρδισε δύο φορές το βραβείο Νόμπελ το (Νόμπελ Φυσικής το 1903 και Χημείας το 1911). Ίσως επειδή εργαζόταν μαζί με τον σύζυγό της Πιέρ Κιουρί, επίσης ερευνητή. Καθηγήτρια της Σορβόνης, εφοδίασε κατά τη διάρκεια του Α' Παγκοσμίου Πολέμου με δικά της έξοδα πολλά πολεμικά νοσοκομεία με συσκευές ακτίνων Χ, έτσι ώστε να εντοπίζονται τα θραύσματα και οι σφαίρες στα σώματα των στρατιωτών. Οι δύο κόρες της βάδισαν στα χνάρια της: η Εύα Κιουρί-Λαμπουί έγινε συγγραφέας και έγραψε τη βιογραφία της μητέρας της με τίτλο «Μαντάμ Κιουρί», και η Ειρήνη Κιουρί-Ζολιό τιμήθηκε με Νόμπελ Φυσικής.
Λίζα Μάιτνερ (1878-1968)
Βιεννέζα φυσικός, που μαζί με τον Οτο Χαν κατάφεραν και πέτυχαν να διασπάσουν το άτομο το 1938. Το 1944, για το επιστημονικό αυτό κατόρθωμα, ο Χαν βραβεύτηκε με Νόμπελ Χημείας. Πολλοί είναι οι επιστήμονες που θεωρούν ότι το Νόμπελ έπρεπε να το πάρει η Μάιτνερ. Σε κάθε περίπτωση, ο Χαν αρνήθηκε από την πρώτη στιγμή να το μοιραστεί μαζί της.
Η Υπατία πέθανε από λιθοβολισμό.