Μη Συνδεδεμενος Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε
ΣΠΑΜ..όχι άλλο ον τόπικ. (να θυμούνται οι παλιοί να μαθαίνουν οι καινούριοι)
876 Απ: ΣΠΑΜ..όχι άλλο ον τόπικ. (να θυμούνται οι παλιοί να μαθαίνουν οι καινούριοι) Σαβ 05 Οκτ 2013, 18:12
Aldark
εύγε μάγγι , είσαι σε καλό δρόμο !
877 Απ: ΣΠΑΜ..όχι άλλο ον τόπικ. (να θυμούνται οι παλιοί να μαθαίνουν οι καινούριοι) Δευ 07 Οκτ 2013, 10:53
plankton
ρε παιδιά πολύ μαλακία είναι αυτό το παιχνίδι, πως σας αρέσει
Έχει επεξεργασθεί από τον/την plankton στις Κυρ 20 Οκτ 2013, 16:36, 1 φορά
878 Απ: ΣΠΑΜ..όχι άλλο ον τόπικ. (να θυμούνται οι παλιοί να μαθαίνουν οι καινούριοι) Δευ 07 Οκτ 2013, 16:49
Aldark
ε κι εγώ το βαρέθηκα..δεν είχε και κάποιο σκοπό τελικά..
btw στα χνάρια του Τζιμ , έκανα κι εγώ κάποια βίντεα
τσεκάρετε , κάντε κι ένα subscribe αν θέλετε 8)
btw στα χνάρια του Τζιμ , έκανα κι εγώ κάποια βίντεα
τσεκάρετε , κάντε κι ένα subscribe αν θέλετε 8)
879 Απ: ΣΠΑΜ..όχι άλλο ον τόπικ. (να θυμούνται οι παλιοί να μαθαίνουν οι καινούριοι) Δευ 07 Οκτ 2013, 20:13
plankton
Aldark ασχολείσαι με πόκεμον?
880 Απ: ΣΠΑΜ..όχι άλλο ον τόπικ. (να θυμούνται οι παλιοί να μαθαίνουν οι καινούριοι) Δευ 07 Οκτ 2013, 20:57
Σκληρός Καριόλης
Θα κανω και εγω βιντεο να αναλυω το sailormoon
881 Απ: ΣΠΑΜ..όχι άλλο ον τόπικ. (να θυμούνται οι παλιοί να μαθαίνουν οι καινούριοι) Δευ 07 Οκτ 2013, 21:17
Aldark
φίλε πλανκτόν , κάτι κάνω ;)
"με καραβάκι μου την ελπίδαααα , είμαι εγώ η σέηλορμουν!"
κάποτε θα κάνω και για οπ
"με καραβάκι μου την ελπίδαααα , είμαι εγώ η σέηλορμουν!"
κάποτε θα κάνω και για οπ
882 Απ: ΣΠΑΜ..όχι άλλο ον τόπικ. (να θυμούνται οι παλιοί να μαθαίνουν οι καινούριοι) Δευ 07 Οκτ 2013, 21:40
maggie
εύγε που παράτησα τα κουλούρια ή εύγε που κατεβάζω shield?Aldark έγραψε:εύγε μάγγι , είσαι σε καλό δρόμο !
είδα pacific rim..θέλω να το δω και σε 3D..
@tankianism:
για την παλιά sailormoon ή για την καινούρια?
να επικεντρωθείς στο θέμα της ομοφυλοφιλίας που έχει.
αλνταρκ, "δύναμη του φεγγαριού μεταμόρφωσε με "XD
Jesus τι έβλεπα μικρή...αλλά το χειρότερο ήταν το πουτανάκι η candy candy, όλους τους πήρε από εκεί μέσα το δήθεν αθώο κοριτσάκι..
883 Απ: ΣΠΑΜ..όχι άλλο ον τόπικ. (να θυμούνται οι παλιοί να μαθαίνουν οι καινούριοι) Τρι 08 Οκτ 2013, 00:13
Aldark
εύγε που κατεβάζεις σηλντ , marvel>>>>>
πρέπει να το αρχίσω κι εγώ κάποτε..
εγώ ήμουν πολύ μικρός όταν τα δειχνε(σεηλορμούν κυρίως , κάντυ κάντυ δε θυμάμαι) και δεν πολυέδινα σημασία , οστόσω είναι καλτ 8)
κάντε σαμπσκράημπ στο τσάννελ μου πιστά members 8)
πρέπει να το αρχίσω κι εγώ κάποτε..
εγώ ήμουν πολύ μικρός όταν τα δειχνε(σεηλορμούν κυρίως , κάντυ κάντυ δε θυμάμαι) και δεν πολυέδινα σημασία , οστόσω είναι καλτ 8)
κάντε σαμπσκράημπ στο τσάννελ μου πιστά members 8)
884 Απ: ΣΠΑΜ..όχι άλλο ον τόπικ. (να θυμούνται οι παλιοί να μαθαίνουν οι καινούριοι) Τρι 08 Οκτ 2013, 00:49
maggie
Spider-Man and his amazing friends,το πρόλαβες? XD
885 Απ: ΣΠΑΜ..όχι άλλο ον τόπικ. (να θυμούνται οι παλιοί να μαθαίνουν οι καινούριοι) Τρι 08 Οκτ 2013, 11:42
Aldark
Κάτι μου λέει :P , βέβαια έβλεπα πιο πολύ το σπάηντερμαν του '90....
886 Απ: ΣΠΑΜ..όχι άλλο ον τόπικ. (να θυμούνται οι παλιοί να μαθαίνουν οι καινούριοι) Τρι 08 Οκτ 2013, 19:51
plankton
Χάλια είναι τα παλιά παιδικά,(one piece και pokemon) εξαιρούνται φυσικά.
887 Απ: ΣΠΑΜ..όχι άλλο ον τόπικ. (να θυμούνται οι παλιοί να μαθαίνουν οι καινούριοι) Τρι 08 Οκτ 2013, 21:54
maggie
^δεν είναι χάλια. όχι όλα..έτσι στα γρήγορα μου έρχονται 2 καλά..thundercats (ακόμα να δω το καινούριο ) & kabamaru.
αλλά και τα χάλια ακόμα είναι νοσταλγία οπότε τα αγαπάμε
^^ ε καλά σίγουρα θα είχες δει των 90's.
αλλά και τα χάλια ακόμα είναι νοσταλγία οπότε τα αγαπάμε
^^ ε καλά σίγουρα θα είχες δει των 90's.
888 Απ: ΣΠΑΜ..όχι άλλο ον τόπικ. (να θυμούνται οι παλιοί να μαθαίνουν οι καινούριοι) Τετ 09 Οκτ 2013, 00:01
Aldark
από το 80 μέχρι πριν 5 χρόνια βγαίνανε συστηματικά διαμάντια (νταξ 80-90κάτι έχω ακούσει από παλαιότερους και από αποσπασματάκια ότι είναι καλά , μετά έχω εμπειρία ο ίδιος) φίλε μου!
Τώρα πια όμως έχει κάτι μούφες..!
Τώρα πια όμως έχει κάτι μούφες..!
889 Απ: ΣΠΑΜ..όχι άλλο ον τόπικ. (να θυμούνται οι παλιοί να μαθαίνουν οι καινούριοι) Τετ 09 Οκτ 2013, 00:20
Dr. Jimalicious
Κοίτα, ντροπή και αίσχος της κοινωνίας ήταν τα Teletubies και οι Μούμινς. Οι Power Rangers έτσι και έτσι, αλλά γενικά τα cartoon τα σπάγανε. Να πώ Thundercats, Duck Dodgers, Danny Phantom, Dragonballs, Timon and Pumba, Ruruni Kensin, Gigi la Trotola, DARKWING DUCK !!! (αγαπημένο και χιλιοψαγμένο), DUCKTALES και η λίστα συνεχίζει με τον πολυαγαπημένο (αν και μικρός τον έχασα) Καπαμαρού, Χελωνονιτζάκια, Αστυνόμο Σαϊνη και άλλα πολλά που το 2000 ονειρεύεται να έβλεπε... Και Quack Pack, άλλο αγαπημένο που θυμήθηκα τώρα...
Πώωω θα δώ πάλι Darkwing Duck... Με κάνατε να νοσταλγήσω βραδιάτικα...
Πώωω θα δώ πάλι Darkwing Duck... Με κάνατε να νοσταλγήσω βραδιάτικα...
890 Απ: ΣΠΑΜ..όχι άλλο ον τόπικ. (να θυμούνται οι παλιοί να μαθαίνουν οι καινούριοι) Τετ 09 Οκτ 2013, 01:05
maggie
ωωω, ναιJim McDuck έγραψε:Κοίτα, ντροπή και αίσχος της κοινωνίας ήταν τα Teletubies και οι Μούμινς.
aldark σου χρωστάω μια λίστα, πειράζει να είναι τα παιδικά που έβλεπα μικρή? XDD
jim είπες κλασσικά cartoons. αυτά λίγο πολύ τα ξέρουν όλοι εδώ μέσα..
πω πάω να κάνω λίστα με ό,τι παιδικό έχω δει ως τα 15 μου
891 Απ: ΣΠΑΜ..όχι άλλο ον τόπικ. (να θυμούνται οι παλιοί να μαθαίνουν οι καινούριοι) Τετ 09 Οκτ 2013, 09:40
plankton
τελοςπαντων εγώ άπλα τη γνώμη μου είπα.
892 Απ: ΣΠΑΜ..όχι άλλο ον τόπικ. (να θυμούνται οι παλιοί να μαθαίνουν οι καινούριοι) Τετ 09 Οκτ 2013, 13:28
Dr. Jimalicious
Ναι, λέω τα κλασσικά επειδή είναι η γενική εικόνα των 80s-90s (πρακτικά στα 90s τρέχανε και καρτούν των 80s)maggie έγραψε:
jim είπες κλασσικά cartoons. αυτά λίγο πολύ τα ξέρουν όλοι εδώ μέσα..
ΣΑΜΟΥΡΑΙ ΤΖΑΚ (Να πάρει πώς το ξέχασα, μεγάλη αγάπη και αυτό) μετά άλλα κλασσικά όπως Power Puff Girls, Transformers, σειρά Αλαντίν, κάτι με κάτι κάστορες, σειρά Λίλο και Στιτς (αν και αυτό μάλλον ήταν στο 2000, πάλι το έβλεπα) και άλλα που πάλι ξεχνάω και πραγματικά αξίζουν...
Και ας πω κάποια όχι τόσο γνωστά (μάλλον): Πεπεραν, Σπότ ο σκύλος που μιλάει, Ίκι και τα τέρατα (ή κάπως έτσι τεσπα), Νταγκ, τα οποία πάλι κλασσικά μπορεί να πεις, αλλά κάθε σειρά που μπορώ να σκεφτώ είναι κλασσική... Και τώρα μερικές ακόμα ντροπές και αίσχοι: Ντόρα (ναι από το 90 νομίζω είναι, συγνώμη παιδιά), Νιλς Χόγκερσον, και το βλαμένο η Ελίζα Θορνμπερι που μιλούσε στα ζώα (αξία ο πατέρας, και ο Τόμυ- μαιμουδόπαιδο), τα στοιχεία της Μπλού, άλλα Νορβηγικά γενικώς (τι σκατά κατάθλιψη έχουν όλοι τους;) και τα "εκπαιδευτικά καρτούν"...
893 Απ: ΣΠΑΜ..όχι άλλο ον τόπικ. (να θυμούνται οι παλιοί να μαθαίνουν οι καινούριοι) Τετ 09 Οκτ 2013, 15:12
maggie
τα στοιχεία της μπλου πόσο τα βαριόμουν..
θυμήθηκα κάμποσα βλακείες ή όχι.
και κάτι βιντεοκασέτες από το παιδί μου και εγώ
της marvel και της disney είναι γνωστά και δεν ασχολήθηκα.
είναι κι άλλα σίγουρα, τα παιδικά του ktv δεν θυμάμαι με τίτλους καθόλου. αυτό για όσους δεν ξέρουν, ήταν το πρώτο συνδρομητικό κανάλι τοu filment...
θυμήθηκα κάμποσα βλακείες ή όχι.
- Σπόιλερ:
- slam dunk
goal
one piece
medabots
heidi (>.<)
μαρσουπιλαμί
χελωνονιτζάκια
τόμας το τρενάκι >.<
μπομπ ο μάστορας
φραουλίτσα >.<
pokemon
digimon
yugioh
dexter
powerpuff girls (lauren*_*)
thundercats
arthur
πριγκίπισσα σίσσυ
μικρή λουλού
μικρά τερατάκια
σκούμπυ ντου
μπαμπάρ
στρουμφάκια
shaman king
τριδυμούλες (πρώτα στο ktv, μετά τις έβαλε και το star)
ένα με κάτι μαθητευόμενες μάγισσες και μια milf μάγισσα-δασκάλα
βρες τον waldo, ktv
κάτι πράσινοι δράκοι, ktv
μια οικόγενεια οδοντόβουρτσων, ktv
μίμη, ktv
totally spies
ο κοκκινογένης (νομίζω πρώτα στο ktv το είχα δει)
the magic school bus
ντένυς, όχι όχι ο τρομερός, με ένα μαυρομάλλικο κωλόπαιδο
γούντυ γουντπέκερ
ο ιάσωνας και οι θεοί του ολύμπου
το κορίτσι του ωκεανού
Bobby's World
η ζωή με τον λούη, νοσταλγία
The Secret Files of the Spy Dogs, more νοσταλγίαααα
Mad Jack the Pirate, υπερβολική δόση νοσταλγίαααας
τρίτων
power rangers
sailor moon
dragonball
ο άρτσι και η παρέα του
πάπυρους
σόνικ
χρυσό πουλί
η μαλακία με το ανθρώπινο σώμα
Transformers
σνούπυ
χελωνονιτζάκια, εκείνα όπου η april φορούσε μια κίτρινη ηλίθια φόρμα
φλίνστουνς
πέπερ αν
σαμπρίνα
PB & J Otter (σκέψου, κάτσε σκέψου λύση για να βρεις )
αρκουδάκια της αγάπης
μικρό μου πόνυ- αυτά ήταν ηλίθια δεν τα έβλεπα
princess starla and the jewel rider
τάρο ο γιος της δράκαινας - το κλάμα...
μούμινς
τελετάμπις
σάντοκαν
ανατριχίλες
διάλειμμα, αυτό δεν θυμάμαι που το είδα πρώτα, λογικά ktv, μετά το έδειχνε και η ερτ
μάυρος πειρατής
captain planet και οι πλανητάρχες
σανσίρο
καμπαμαρού
αστυνόμος σαίνης
she-ra
he-man
ντένυς, ο τρομερός
το τσαντάκι του σπορτ μπίλυ
κάντυ κάντυ
μάγια η μέλισσα
ο μάγος του οζ (νομίζω 2 σειρές)
πίπη φακιδομίτη (2 βερσιόνς)
χιονάτη, η ανιμε σειρά
ζορό, η άνιμε σειρά
oι 3 σωματοφύλακες, η άνιμε σειρά
o ρομπέν των δασών, η άνιμε σειρά
σάντυμπελ
λάλαμπελ
area 88
διακοπές με τους δεινόσαυρους
τα φρουτάκια
μπόλεκ και λόλεκ
η μαμά χήνα
τεν τεν
Dinosaucers
δον κιχώτης
παπουτσωμένος γάτος
G.I. Joe
ποπάυ
άμποτ και κοστέλλο
the brave tin soldier
πινόκιο
λάσσυ
ρέξιο
flash gordon
ροζ πάνθηρας
GhostBusters
Eek! And The Terrible Thunderlizards
Donkey Kong
action-man
κυρίαρχος του διαστήματος
σερίφης του διαστήματος ή bravestarr
voltron
silverhawks
η μάχη των πλανητών
voltus 5
getter robot
η φρουρά του γαλαξία (με κάτι γκόμενες στο διάστημα, στο τέλος ψοφάνε όλες πλην μίας που με κάποιον περίεργο τρόπο γκαστρώθηκε στο τέλος της ταινίας)
αnimaniacs
tiny toons
tom and jerry kids show
looney toons
taz-mania
x-men
droopy master detective
Arrow Emblem Grand Prix no taka
Uchuu Kuubo Blue Noah
Wanwan Sanjushi
Time Bokan
Kyoryu Daisenso Aizenborg
και κάτι βιντεοκασέτες από το παιδί μου και εγώ
της marvel και της disney είναι γνωστά και δεν ασχολήθηκα.
είναι κι άλλα σίγουρα, τα παιδικά του ktv δεν θυμάμαι με τίτλους καθόλου. αυτό για όσους δεν ξέρουν, ήταν το πρώτο συνδρομητικό κανάλι τοu filment...
894 Απ: ΣΠΑΜ..όχι άλλο ον τόπικ. (να θυμούνται οι παλιοί να μαθαίνουν οι καινούριοι) Τετ 09 Οκτ 2013, 15:56
plankton
εκτός από αυτά που προανέφερα και κάποια που δεν θυμάμαι όλα τα άλλα είναι μαλακίες.
Έχει επεξεργασθεί από τον/την plankton στις Τετ 16 Οκτ 2013, 19:57, 1 φορά
895 Απ: ΣΠΑΜ..όχι άλλο ον τόπικ. (να θυμούνται οι παλιοί να μαθαίνουν οι καινούριοι) Τετ 09 Οκτ 2013, 23:01
Aldark
Εγώ λίστα άνιμε θέλω από ΠΕΡΣΙ ρε Μάγδα όχι τα παιδικά της γκρηκ τιβι
:xD:
πολλά τα βλεπα κι εγώ όμως άμα βρω χρόνο μες στη βδομάδα θα πω ποια απ'αυτά + άλλα~!
Κtv έλιωνα είχε κάτι διαμαντάκια , αλλά ήμουνα 3-4 χρονών και δε θυμάμαι πολλά πράγματα...μετά έγινε fox-kids , jetix κτλπ....
απ'τα τελευταία που έβλεπα προ 5-6-7ετίας , αμερικάνικος δράκος,λίλο&στιτς,αντικαταστάτες
:xD:
πολλά τα βλεπα κι εγώ όμως άμα βρω χρόνο μες στη βδομάδα θα πω ποια απ'αυτά + άλλα~!
Κtv έλιωνα είχε κάτι διαμαντάκια , αλλά ήμουνα 3-4 χρονών και δε θυμάμαι πολλά πράγματα...μετά έγινε fox-kids , jetix κτλπ....
απ'τα τελευταία που έβλεπα προ 5-6-7ετίας , αμερικάνικος δράκος,λίλο&στιτς,αντικαταστάτες
896 Απ: ΣΠΑΜ..όχι άλλο ον τόπικ. (να θυμούνται οι παλιοί να μαθαίνουν οι καινούριοι) Τετ 09 Οκτ 2013, 23:07
plankton
πέρα από τα παλιά υπάρχουν καινούργια παιδικά που να σας αρέσουν?
897 Απ: ΣΠΑΜ..όχι άλλο ον τόπικ. (να θυμούνται οι παλιοί να μαθαίνουν οι καινούριοι) Τετ 09 Οκτ 2013, 23:25
Patty D.Luffy
Maggie με έκανες να κλάψω... τα έβλεπα ΟΛΑ!!!!
Μα ΟΛΑ όμως.. ζήτημα να μην ἐβλεπα 5-6 από όλη τη λίστα, και παίζει να είμουν το μόνο σκατόπαιδο που τοθ άρεζαν τα καταθλιπτικά μούμινς και πινόκιο.. λάτρευα Πινόκιο!! Ειδικά το τραγουδάκι στην αρχή. >//////<
Ktv.... OMG!!!! Κάψιμοοοοο... και εκει δεν έχανα σειρά.. πωπω από μικρό με μια τηλεόραση στο δωμάτιο έβλεπα όλη μέρα παιδικά, και όταν δεν είχε βιντεοκασέτες....
Ααααααααα.... βρήκα ένα που ξέχασες νομίζω... τα Ρακούνς.... και αυτα μου άρεζαν πολύ!!
Μόλις έμαθα να διαβάζω έβλεπα και παιδικά με υπότιτλους.. κάψιμο σας λέω :xD: :xD:
Μα ΟΛΑ όμως.. ζήτημα να μην ἐβλεπα 5-6 από όλη τη λίστα, και παίζει να είμουν το μόνο σκατόπαιδο που τοθ άρεζαν τα καταθλιπτικά μούμινς και πινόκιο.. λάτρευα Πινόκιο!! Ειδικά το τραγουδάκι στην αρχή. >//////<
Ktv.... OMG!!!! Κάψιμοοοοο... και εκει δεν έχανα σειρά.. πωπω από μικρό με μια τηλεόραση στο δωμάτιο έβλεπα όλη μέρα παιδικά, και όταν δεν είχε βιντεοκασέτες....
Ααααααααα.... βρήκα ένα που ξέχασες νομίζω... τα Ρακούνς.... και αυτα μου άρεζαν πολύ!!
Μόλις έμαθα να διαβάζω έβλεπα και παιδικά με υπότιτλους.. κάψιμο σας λέω :xD: :xD:
898 Απ: ΣΠΑΜ..όχι άλλο ον τόπικ. (να θυμούνται οι παλιοί να μαθαίνουν οι καινούριοι) Πεμ 10 Οκτ 2013, 00:25
Aldark
"ανθρωπάκι από ξύλοοο τι'ρθες να κάνεις στη ζωή;;;;"
το χω κατεβάσει το πινόκιο στα ελληνικά πάττυ ^^
ταινίες ντίσνευ έβλεπε κανείς;
πλανκτόν , τα κοψα όλα σχεδόν μετά το 2008-2009 που άρχισα τα άνιμε(one piece κτλπ) , γενικά αυτά που δείχνει πέρα από μερικά πιο παλιούτσικα του νικελόντεον όπως ντάννυ φάντομ και τίμυ τέρνερ (φέρη όλντ πάρεντς) είναι γτπ.
το χω κατεβάσει το πινόκιο στα ελληνικά πάττυ ^^
ταινίες ντίσνευ έβλεπε κανείς;
πλανκτόν , τα κοψα όλα σχεδόν μετά το 2008-2009 που άρχισα τα άνιμε(one piece κτλπ) , γενικά αυτά που δείχνει πέρα από μερικά πιο παλιούτσικα του νικελόντεον όπως ντάννυ φάντομ και τίμυ τέρνερ (φέρη όλντ πάρεντς) είναι γτπ.
899 Απ: ΣΠΑΜ..όχι άλλο ον τόπικ. (να θυμούνται οι παλιοί να μαθαίνουν οι καινούριοι) Πεμ 10 Οκτ 2013, 00:31
maggie
ξέχασα πολλά ρε, αυτό που είπες και άλλα όπως:
mario bros
what's with andy?
gargoyles
και άλλα που δεν θυμάμαι πως λέγονται:
ένα βλαμμένο να ταξιδεύει σε ένα τρένο και κάποιον ήθελε να σώσει, νομίζω XD, ήταν από τα πρώτα που έδειξε το fox kids
ένα άλλο βλαμμένο που μίλαγε με ένα δελφίνι
τρίτο βλαμμένο που είχε για παρέα ένα πάνθηρα, ή κάποιο άλλο αιλουροειδές.
κάτι φανταχτερά και fabulous ανθρωπάκια που ασχολούνταν με τα άστρα, νομίζω XD
κάτι γκέυ ιπτάμενους χορευτές...και άλλα..XD
mario bros
what's with andy?
gargoyles
και άλλα που δεν θυμάμαι πως λέγονται:
ένα βλαμμένο να ταξιδεύει σε ένα τρένο και κάποιον ήθελε να σώσει, νομίζω XD, ήταν από τα πρώτα που έδειξε το fox kids
ένα άλλο βλαμμένο που μίλαγε με ένα δελφίνι
τρίτο βλαμμένο που είχε για παρέα ένα πάνθηρα, ή κάποιο άλλο αιλουροειδές.
κάτι φανταχτερά και fabulous ανθρωπάκια που ασχολούνταν με τα άστρα, νομίζω XD
κάτι γκέυ ιπτάμενους χορευτές...και άλλα..XD
900 Απ: ΣΠΑΜ..όχι άλλο ον τόπικ. (να θυμούνται οι παλιοί να μαθαίνουν οι καινούριοι) Πεμ 10 Οκτ 2013, 09:46
plankton
περίμενε λίγο γιατί δεν κατάλαβα σου αρέσουν ή όχι αυτά τα παιδικά που ειπες ρε Aldark?:conf:
One Piece Gr » Archives » Κάδος Ανακυκλωτών » ΣΠΑΜ..όχι άλλο ον τόπικ. (να θυμούνται οι παλιοί να μαθαίνουν οι καινούριοι)
Παρόμοια θέματα
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης