λοιπόν επειδή διαβάζω απο τον χοκ τεράστιες μπαρούφες θα απαντήσω...
πιστέυω ότι ναι το φρούτο το έιχε ο ροτζερ.. επίσης για τα φρούτα δεν γνώριζαν πολλά και δεν στηρίζονταν τόσο σε αυτά παλιά... επίσης ο ρότζερ ίσως στο τέλος δεν χρησιμοποιούσε το φρούτο του γιατί το χρησιμοποιούσε όπως ο λούφυ πολύ μικρός και του έβγαλέ κάποια προβλήματα υγείας όπως εικάζεται ότι θα γίνει και στο λούφυ στο τέλος... κι είδαμε ότι δεν γιατρεύονταν...
απο κει και πέρα δεν τον έχω δει πουθενά να παλεύει με σπαθί άρα ξεκάθαρα ξιφομάχος δεν ήταν...
http://el.onepiece.wikia.com/wiki/Gol_D._Rogerδες και βρες μου εσύ κάπου να λέει ότι έιναι ξιφομάχος και θα το δεχτώ γιατί φαντασία έχεις τεράστια αλλά επιχειρήματα μηδεν κάποιες φορε΄ς... επίσης τον έχουμε δει να κρατάει σπαθί σε φωτογραφία όπως έχει κρατήσει και ο λούφυ και πολλοί άλλοι δεν είναι απαραίτητο να έιναι ξιφομαχος για να κρατήσει σπαθί αν δεν τον δεις να πολεμάει με αυτό...
απο κει και πέρα εχουμε δει ότι όταν είχανε βρει το φρούτο του διαβόλου του μπαγκι είχε πει ο ροτζερ ότι όποιος το θέλει μπορέι να το φάει σαν να μην τον νοιάζει καθόλου... και στο πλήρωμα αποφεύγανε να το φάνε κτλπ και όταν είπε ο μπαγκι ότι θα το φάει ο ροτζερ είπε ότι αυτοί οι νέοι δεν σκέφτονται κτλπ....
εμένα αυτό μου βγάζει ένα πράγμα σαν να λέει δεν βλέπετε τι έπαθα εγω κτλπ? αλλά δεν το χρησιμοποιώ σαν επιχείρημα απλά επειδή το σκέφτηκα...
βασικό το ότι ο σανκς το είχε σε κουτί κτλπ και το είχε μαζί του αλλιώς θα το άφηνε με τους άλλους θησαυρούς αυτός επέλεξε να το έχει κοντά του να το προστατεύει και καλά...
εγώ είμαι πεπεισμένος ότι ακολουθεί σχεδόν όλα τα βήματα του roger ο luffy και γι αυτό θα είχε και το φρούτο... και ίσως ο όντα το κρατάει για να δημιουργήσει έξτρα συναισθήματα αργότερα... μην ξεχνάς ότι είδαμε τον σαμπο να πεθαίνει παιδί και μετά τον είδαμε ξανα μεγάλο... δεν ξέρεις ποτέ τι γίνεται υποθέσεις κάνεις...
εσύ είσαι ο μόνος που είσαι σίγουρος λες και κάθε βραδυ τον φερμαρεις στον όντα και σου λέει τα μυστικά...