Έλα τώρα κι εσύ στην παρέα των fan του One Piece. Σ'αρέσει το One Piece; Τότε ανέβα στο κατάστρωμα!!

Μη Συνδεδεμενος Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε

Oτιδηποτε ανακαλυψατε και θα θελατε να το μοιραστειτε...

Μετάβαση στη σελίδα : Επιστροφή  1 ... 9 ... 15, 16, 17 ... 28 ... 40  Επόμενο

Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας Πήγαινε κάτω  Μήνυμα [Σελίδα 16 από 40]

didimakia

didimakia

Κριμα και παλι κριμα...ευχαριστω hawkeyes :)

Guest

Anonymous

Επισκέπτης
σε γενικές πάντα γραμμές τα ήξερα αυτά...είχα μιά ιδέα πως είναι να έχεις ένα τέτοιο επάγγελμα..ακόμα κι αν ο mangakas το αγαπάει το πράγμα,να ζωγραφίζεις την μισή ζωή σου δεν είναι λίγο πράγμα

didimakia

didimakia

This is way too old
but still funny :P

petrikios

petrikios

Eχουν μπει και αλλα παρομιοια βιντειο σαν και αυτο αλλα εδω δειχνει πως γυριζουν ενα ολοκληρο επεισοδιο βασικα ταινια γυριζουν αλλα ας δουμε τι ειναι πισω απο τις καμερες...

didimakia

didimakia

βατόμουρο

Law Defender
^αχα.αυτο με τη γευση μπραουνι σοκολατα φαινεται ενδιαφερον..ΝΟΤ.

didimakia

didimakia

Boomshakalaka!

βατόμουρο

Law Defender
ouch that hurt.

HawkEyes Juracule

HawkEyes Juracule

omg epic fail! :xD:

Guest

Anonymous

Επισκέπτης
τελικά δεν έπαθε τίποτα..τυχερή να λες

Shadow Ace

Shadow Ace

Imba Troll.
Johnyman έγραψε:τελικά δεν έπαθε τίποτα..τυχερή να λες

στημενο να λες.

Guest

Anonymous

Επισκέπτης
αυτό να λέω?

Grimmy

Grimmy

Imba Troll.
εγω ακουσα πως πεθανε

Guest

Anonymous

Επισκέπτης
όχι αυτή αλλά η γιαγιά της στην Αυστραλία

HawkEyes Juracule

HawkEyes Juracule

διαβαζα χθες κατι συζητησεις και ερωταπαντησεις στο blog ενος ελληνα που σπουδαζει στην ιαπωνια, του dimitris.jp
( http://dimitrisjp.blogspot.com ). τον ρωτουσαν καποιοι αναγνωστες διαφορα πραγματα για την Ιαπωνια και αυτος εβαζε τους φιλους του/γνωστους του/καθηγητες του να απαντησουν.
αμα ενδιαφερεστε,εδω ειναι οι συζητησεις...

Εθνικη υπερηφανεια των Ιαπωνων.
μεχρι στιγμης τα μεηλ που ελαβα για ερωτησεις για τους ιαπωνες εχουν ξεπερασει τις προσδοκιες μου, σας ευχαριστω!

δεν ξερω ποιος ειναι ο καλυτερος τροπος για να γραφω τα αποτελεσματα της ερευνας μου, νομιζω ενα ποστ για καθε ερωτηση ισως ειναι το λογικοτερο. εκτος και αν οι απαντησεις που μου δινουν οι ιαπωνες ειναι μικρες.

εχτες ειχα μαθημα με τον Yasojima-san. Στο παρελθον ειχαμε μιλησει πολλες φορες για την ιστορια της ιαπωνιας και πριν παω στην Okinawa μιλησαμε για τις βασεις του αμερικανικου στρατου στο νησι....ε και σε καποια φαση δακρυσε! τετοια συγκινηση για τα δεινα της okinawa.
οποτε λεω εδω ειμαστε, ο καταλληλοτερος για να μας απαντησει στην ερωτηση:

Ποια η άποψη τους για την εθνική περηφάνια και την προώθηση της μέσα από την εκπαίδευση (εθνικός ύμνος και σημαίες στα σχολεία πχ);

Yasojima-san (37 χρονων, γιατρος, παντρεμενος, μια κορη που την λενε Nene)

Δ: Εχω μια ερωτηση να κανω σημερα. Ποια ειναι η γνωμη σου για την εθνικη υπερηφανια των ιαπωνων; Στο σχολειο γινεται κατι για να ενισχυθει η εθνικη υπερηφανια;
Υ: Ε; Εθνικη υπερηφανια ε;.....Οχι στα σχολεια δεν γινεται κατι.
Δ: Δηλαδη δεν μαθαινετε για την ιστορια του Kimigayo (εθνικος υμνος) και του Hinomaru (η σημαια της ιαπωνιας);
Υ: Οχι, σχεδον καθολου. Πολλοι πιστευουν οτι αυτα τα δυο συμβολα εχουν μιλιταριστικο νοημα και ειναι αντιθετοι στην υπαρξη τους. Οποτε στο σχολειο δεν λενε και πολλα.
Δ: Για να καταλαβω στο σχολειο δεν ακουγεται ποτε ο εθνικος υμνος; δεν υπαρχει σημαια στο προαυλιο;
Υ: Ο εθνικος υμνος ακουγεται μονο στην τελετη αποφοιτησης. Τον τελευταιο καιρο ομως καποιοι εκφραζουν τα παραπονα τους για αυτο και ισως να μην ακουγεται στο μελλον. επισης ειναι μια ταση της εποχης, την ωρα που ακουγεται ο εθνικος υμνος να μην σηκωνονται οι μαθητες απο τις καρεκλες τους. Ισως απο αδιαφορια, ισως απο αγνοια. Δεν το αντιμετωπιζουν σοβαρα. Ισως γιατι κανεις δεν τους ειπε τι σημαινουν αυτα τα συμβολα.
Δ: Καταλαβα. Οι καθηγητες στο σχολειο δεν λενε για παραδειγμα ποσο ωραια χωρα ειναι η ιαπωνια, ποσο ανεπτυγμενη τεχνολογικα και πολιτιστικα ειναι; Θελω να πω το υπουργειο παιδειας δεν εχει δωσει καποιες οδηγιες για να περασουν καποια μηνυματα στα παιδια;
Υ: Οταν ημουν εγω μαθητης, οχι, τιποτα. Το ιδιο πιστευω γινεται και τωρα. Μαλλον οι καθηγητες αδιαφορουν να διαμορφωσουν νεους με εθνικη συνειδηση. Ισως παλι δεν φταινε οι καθηγητες αλλα ολος ο τροπος σκεψης της ιαπωνικης κοινωνιας. Μας μαθαινουν να ειμαστε σεμνοι και ταπεινοι. Ενω στην Αμερικη υποθετω τους μαθαινουν να αγαπανε την χωρα τους, στην Ιαπωνια δεν γινεται κατι τετοιο.
Δ: Αρα...Οι ιαπωνες δεν εχουν καθολου εθνικη υπερηφανια;
Υ: Θα ελεγα λιγη εως καθολου. Οχι οτι δεν αγαπαμε την χωρα μας, αλλα δεν μας εχουν μαθει να σκεφτομαστε ετσι.
Δ: Εχει σχεση και με τον δευτερο παγκοσμιο πολεμο ε;
Υ: Ακριβως! Πολυ σωστα. Δεν το εχουμε ξεπερασει ακομα σε μεγαλο βαθμο. Αυτος ισως ειναι ο κυριως λογος που αποφευγουν να ξυπνησουν μεσα μας βαθυα αγαπη για την πατριδα. Κρυβεται ακομα μεσα μας μια αισθηση ντροπης (για την ηττα) και μια αισθηση φοβου (οτι μπορει να ξαναγινει κατι παρομοιο στο μελλον). Θα μπορουσα να μιλαω ωρες για αυτο το θεμα!

η συζητηση εγινε καπως ετσι.
αρα, με λιγα λογια,
οι ιαπωνες κυριως λογω του δευτερου παγκοσμιου πολεμου φερουν ελαχιστη εθνικη υπερηφανια.
οι παλιοι γιατι εζησαν τον πολεμο και οι νεοι επειδη δεν διδαχτηκαν να εχουν εθνικη υπερηφανια, απο το σχολειο και απο τους μεγαλυτερους.

Αποψεις για γαμο ατομων ιδιου φυλου στην Ιαπωνια.
Για να απαντησει στην ερωτηση: τι πιστευουν οι ιαπωνες για τους γαμους ατομων του ιδιου φυλου επιλεχτηκε ο Κεν.

Fukada Kenichi 深田健一 (σε ελευθερη μεταφραση: Καλυτερουγειας Βαθυχωραφης) 40χρονων, εχει εταιρια εξαγωγων, συγκατοικει με τον φιλο του.

τρωγοντας okonomiyaki λοιπον:

Δ: αν και εχουμε ξανασυζητησει στο παρελθον για αυτο το θεμα, επειδη με ρωτησε καποιος που διαβαζει το μπλογκ, θελω να ξανακανουμε αυτην την συζητηση αλλη μια φορα.
Κ: ε; ποια συζητηση; τι σε ρωτησαν;
Δ: με ρωτησαν να μαθω ποια ειναι η γνωμη των ιαπωνων για τους γαμους μεταξυ ατομων του ιδιου φυλου. Λοιπον, ποια ειναι η γνωμη σου;
Κ: χμμμ, δεν ειμαι σιγουρος, δεν βλεπω καποιο ουσιαστικο νοημα στο να γινει η τελετη. Οποια ζευγαρια θελουν μπορουν να συγκατοικουν και αυτο μου φαινεται αρκετο. Εφοσον δεν θα υπαρξουν παιδια τοτε δεν βλεπω τον λογο για να δημιουργηθει ενας νεος νομος και οτι συνεπαγεται αυτο.
Δ: Δηλαδη τα ζευγαρια που ειναι παντρεμενα και δεν μπορουν να κανουν παιδια για βιολογικους λογους, θα επρεπε να μην ειναι παντρεμενα;
Κ: ο γαμος βασικα εχει ως σκοπο την δημιουργια απογονων. Δεν σημαινει πως οσοι δεν μπορουν να κανουν παιδια δεν πρεπει να πατρευονται.
Δ: Ακριβως, ο γαμος εχει να κανει με την προστασια απο το νομο και την αναγνωριση απο την κοινωνια. Ειναι για απλα πρακτικα θεματα, οπως τα λεφτα και η περιουσια.
Κ: Στο παρελθον δυο γνωστοι μου ζευγαρι, ζουσαν μαζι αρκετα χρονια και καποια στιγμη ο ενας θελησε να παρει ενα δανειο. Επειδη δεν ηταν ευκολο να γινει χωρις εγγυηση αυτο, σκεφτηκαν την εξης λυση. Ο μεγαλυτερος ιυοθετησε τον μικροτερο ετσι ωστε να αποκτησουν εναν οικογενειακο δεσμο και να μπορεσει να γινει εγγυητης για το δανειο.
Δ: πολυ εξυπνη ιδεα, αλλα δεν θα ηταν πολυ πιο απλο και με πολυ περισσοτερα προνομια το να παντρευοντουσαν;
Κ: θα ηταν αν το αανγνωριζε η κοινωνια.

-οσο μιλαγαμε η τηλεοραση ειχε μια εκπομπη για ενα μοντελο το οποιο ομολογησε πως στην πραγματικοτητα ειχε γεννηθει αντρας. Δουλευε ως γυναικα και δεν εχει κανει ακομα εγχειρηση-

Δ: πραγματικα μετα απο εναν χρονο σχεδον στην ιαπωνια δεν καταλαβαινω την μη συνδεση της τηλεορασης με την πραγματικοτητα της ιαπωνικης κοινωνιας. Καθε μερα στην τηλεοραση σε διαφορες εκπομπες ειναι καλεσμενες τρανσεξουαλ, cross-dressers και οτι αλλο ενδιαμεσο. Πως μπορει η ιαπωνικη κοινωνια να μην ειναι εξοικιωμενη με την εννοια του ομοφυλοφιλου;
Κ: οπως σου εχω ξαναεξηγησει, η κοινωνια βλεπει αυτους που περιγραφεις στην τηλεοραση ως ενα ειδος κωμικων. Δεν τους αντιμετωπιζει ως υπαρκτα προσωπα αλλα ως δημιουργηματα της τηλεορασης. Πουλανε στην τηλεοραση αλλα μεχρι εκει. Ειναι αλλο να γελανε με την Haruna Ai στην τηλεοραση και αλλο να την κανουν φιλη. Κατ’επεκταση ο gay γαμος ειναι ακομα επιστημονικη φαντασια για τον μεσο ιαπωνα. Πηγες στο gay pride περσυ, θυμασαι, δεν ειχε και τοσο κοσμο. Υπηρχαν και καποιες ντραγκ κουην. Οι περαστικοι στο δρομο εστιαζουν σε αυτο, στο θεαμα, δεν βλεπουν τον πραγματικο σκοπο της παρελασης, το θεωρουν ως κατι ωραιο πολυχρωμο αλλα μεχρι εκει. Δεν θα σκοτιστουν παραπανω.
Δ: γιατι δεν τους νοιαζει τους ιαπωνες; δεν ειναι μονο αυτο, εχω την εντυπωση ωρες ωρες πως οι ιαπωνες αγνοουν την υπαρξη του εξω κοσμου.
Κ: καπως ετσι ειναι. Ολοι προσπαθουν να δουλεψουν σκληρα για να εχουν δουλεια και ειδικα με την οικονομικη κατασταση τωρα. Αυτο ειναι το νουμερο ενα. Ολα τα αλλα ερχονται μετα.
Δ: θυμασαι που σου ειχα στειλει ενα βιντεο με την προεδρο της δημοκρατιας της αργεντινης που ανακοινωνε πως πλεον στην αργεντινη επιτρεπεται ο gay γαμος. Η αργεντινη πριν απο λιγα χρονια πτωχευσε αλα αυτο δεν τους εκανε να σταματησουν να σκεφτονται πως θα κανουν καλυτερη την κοινωνια. Η οικονομικη κατασταση ειναι απλως μια προφαση (το ιδιο ισχυει και για την ελλαδα).
Κ: δυστυχως η ιαπωνια ειναι ετσι. Δεν μας εχουν μαθει να σκεφτομαστε τα προβληματα του διπλα μας. Δεν πιστευω οτι ο gay γαμος ειναι κατι που θα γινει συντομα στην ιαπωνια. Ουτε στα επομενα 20 χρονια.
Δ: Μαλιστα. Τελευταια ερωτηση λοιπον. Αν επιτρεποταν στην ιαπωνια, θα παντρευοσουν;
Κ: Νομιζω πως οχι. Γιατι εχω οικογενεια, η μητερα μου ζει ακομα και αυτο το καθιστα αδυνατο. Ολα αυτα θα τα γραψεις στο μπλογκ;
Δ: Ναι
Κ: Πρεπει να μαθω ελληνικα καποια μερα να μαθω τι γραφεις!

Εγιναν και αλλες ερωτησεις αλλα ειπα να κοψω καποιες. Το ζουμι νομιζω αποτυπωνεται στο παραπανω κειμενο.
Ενα δικο μου σχολιο: Η περιγραφη του κεν για την ιαπωνια νομιζω ταιριαζει παρα πολυ και στην ελλαδα (και σε αλλες χωρες). Αντιακταστηστε το ^Κεν^ με το Μπαμπης ας πουμε και το ^Ιαπωνια^ με το ^Ελλαδα^ και πιστευω δεν θα σας φανει περιεργο.

Ιαπωνικες οικογενειες.
Σημερα απανταμε στο ερωτημα:

Ειναι οι ιαπωνικες οικογενειές καταπιεστικές;

Fujita Noriko 30 χρονων, τον τελευταιο καιρο ψαχνει σπιτι να αγορασει… και εχει ενα μυστικο…

Δ: Ειχαμε συναντηθει στο konbini (convinience store) την προηγουμενη εβδομαδα. Δεν ησουν πολυ χαρουμενη. Συνεβη κατι;
Ν: Ναι οντως ετσι ειναι. Τον τελευταιο καιρο δεν εχω πολλη ενεργεια.. Ειμαι εγκυος.
Δ: Ω! Μπραβο! Συγχαρητηρια! Πρεπει να εισαι πολυ χαρουμενη.
Ν: Ναι, αλλα ακομα δεν εχω συνηθισει την ιδεα. Σκεφτομαι και τι θα γινει με την δουλεια και αγχωνομαι. Πρεπει να τελειωσω τα πειραματα πριν γεννηθει το μωρο.
Δ: Νομιζω πρεπει να επικεντρωθεις στα χαρουμενα πραγματα τωρα και να αφησεις το αγχος για μετα.
Ν: Ναι, δικιο εχεις αλλα ετσι ειμαι… Επειδη μεχρι τον τεταρτο μηνα υπαρχουν πιθανοτητες για αποβολη δεν το εχω πει σε κανεναν στο πανεπιστημιο, θελω να ειμαι σιγουρη πριν το πω.
Δ: Οκ, καταλαβα, δεν θα πω τιποτα. Ωραια λοιπον σημερα θα μιλησουμε για τις ιαπωνικες οικογενειες! Θελω να μου πεις πως ηταν η οικογενεια σου οταν ησουν ακομα μαθητρια.
Ν: Χμμ, τι ακριβως θες να μαθεις;
Δ: Ηταν αυστηρη οικογενεια; Ειχατε πολλους κανονες; Τετοια πραγματα.
Ν: Δεν θα ελεγα οτι ειχαμε πολλους κανονες. Για παραδειγμα μετα το σχολιο θα επρεπε να γυρισω σπιτι μεχρι τις 6 το απογευμα (παρενθεση: το σχολειο τελειωνει γυρω στις 3). Επισης η μητερα μου δεν επετρεπε video games στο σπιτι. Εμενα δεν μου αρεσαν ετσι και αλλιως οποτε δεν με πειραζε αλλα ο αδερφος μου ηθελε και μερικες φορες ειχαν τσακωθει για αυτο το θεμα. Τωρα που το σκεφτομαι η μητερα μου ηταν αυστηρη αλλα τελικα καλο μας εκανε.
Δ: Ηταν πολυ αυστηρη; Την ενιωθες κοντα σου; Μπορουσατε να μιλησετε για τα παντα;
Ν: Τοσο κοντα οσο φιλη, δεν θα το ελεγα. Αν ειχα καποιο σοβαρο προβλημα παντως το συζητουσα μαζι της.
Δ: Ειχα την εντυπωση πως οι ιαπωνικες οικογενειες εχουν καπως χαλαρους δεσμους και οτι δεν υπαρχει ουσιαστικη επικοινωνια μεταξυ τους αφου ολοι γυρνανε αργα το βραδυ σπιτι.
Ν: Στην δικια μου περιπτωση, η μητερα μου δεν δουλευε, φροντιζε το σπιτι και ο πατερας μου ηταν Χ (δεν ξερω ποια ειναι η καταλληλη λεξη: ο μπαμπας της ελεγχε εξετασεις π.χ. ακτινογραφιες κτλ…γιατρος και γυρναγε σπιτι κατα τις 8. Οποτε σχεδον παντα τρωγαμε μαζι. Δεν ξερω κατα ποσο ισχυει αυτο τωρα…
Δ: Ναι τωρα εχω την εντυπωση πως τα παιδια παραειναι ελευθερα, οι γονεις ειτε δεν εχουν την ορεξη να τα πειθαρχησουν ειτε δεν μπορουν. Για παραδειγμα μου φανηκε πολυ περιεργο το οτι πολλοι μαθητες μετα το σχολειο αντι να πανε σπιτι πανε για καραοκε ακομα και τις καθημερινες.
Ν: Ναι αυτο συμβαινει αλλα δεν ειναι ο κανονας. Νομιζω πως υπαρχουν πολλοι ανωριμοι γονεις σημερα.
Δ: Εσυ πως θελεις να μεγαλωσεις το παιδι σου;
Ν: Δυσκολη ερωτηση…Εχω ακουσει απο μεγαλυτερες συναδελφους οτι ειναι πολυ δυσκολο να συνδυασεις αυτην την δουλεια με το να μεγαλωνεις ενα παιδι. Ισως το παιδι δεν ειναι και τοσο χαρουμενο. Θελω να συνεχισω την ερευνα, να διαβασω πιο πολυ να συνεχισω αυτο που κανω. Αυτο ενδεχομενως να ειναι κακο για το παιδι μου.
Δ: Οκ, τελευταια ερωτηση. Στην ελλαδα υπαρχουν παρα πολλοι γονεις που πιεζουν τα παιδια τους να σπουδασουν κατι το οποιο αρεσει σε εκεινους οπως γιατρος, δικηγορος και πολιτικος μηχανικος. Στην δικη σου περιπτωση οι γονεις σου σε πιεσαν να γινεις γιατρος;
Ν: Α, και στην Ιαπωνια υπαρχουν τετοιοι γονεις αλλα δεν ειναι πολλοι. Οχι, οι γονεις μου δεν με πιεσαν να γινω γιατρος. Το αντιθετο θα ελεγα. Η μητερα μου ελεγε οταν ειναι δυσκολο για μια γυναικα να γινει γιατρος και οτι καλυτερο θα ηταν να βρω κατι αλλο να κανω.

Τα συμπερασματα μου:
Η ιαπωνικες οικογενειες στο παρελθον ηταν πιο παραδοσιακες, η μητερες ηταν συνηθως στο σπιτι και δουλευε μονο ο πατερας. Σημερα που δουλευουν και οι δυο τα πραγματα ειναι καπως πιο χαλαρα στις σχεσεις της οικογενειας.
Γενικα οι γονεις δεν πιεζουν τα παιδια, ουτε υπαρχουν τοσο πολλοι κανονες. Μαλλον επειδη οι γονεις δεν εχουν την διαθεση και την ενεργεια να τους επιβαλουν. (οι βασικοι κανονες υπαρχουν αλλα μεχρι εκει).
Εκτος απο την κυρια Fujita και με τους αλλους γιατρους που μιλησα, κανεναν δεν τον πιεσαν οι γονεις του να γινει γιατρος. Ειδικα ο κυριος Tanei μου ειπε πως αποφασισε να γινει γιατρος επειδη οταν ηταν παιδι ειχε κανει εγχειρηση στο συκωτι με αποτελεσμα να μεινει 3 μηνες στο νοσοκομειο και ετσι αποφασισε να γινει γιατρος.
Τελος να πω οτι ψιλοαπογοητευτηκα με την κυρια Fujita που αντι να πεταει στα συννεφα, εχει αποφασισει απο τωρα οτι θα δουλευει πολυ και το παιδι της ισως και να δυστυχησει….Νορικο συνελθε!

παντως δεν την φανταζομουν ετσι την Ιαπωνικη κοινωνια,οικογενεια...την περιμενα πιο ανοιχτη και "δεκτικη" σε αλλαγες και ετσι...και εννοειται πιο περηφανη.

didimakia

didimakia

γκουχ anime.gr γκουχ

petrikios

petrikios

Γκουχ σιγα το πραγμα γκουχ....

Guest

Anonymous

Επισκέπτης
γκουχ γκουχ γκουχ

γαμώτο κάτι σκάλωσε στον λαιμό μου

βατόμουρο

Law Defender
γκουχ ενα ψαρογκουχ κοκκαλο γκουχ γκουχ

petrikios

petrikios

Νονος,νονος ρε παιδια...κοιταξτε πανω το πουλακι....

????????

Anonymous

Επισκέπτης
ωπ τι κανει τ πουλακι εκει πανω?

petrikios

petrikios

Quiz: Τι πουλακι εννοει αραγε ο Πετρικιος

α)Καναρινι
β)Κοτσιφα
γ)Κορυδαλλο
δ) η κατι αλλο που δεν φανταζομαστε...

HawkEyes Juracule

HawkEyes Juracule

γκουχ ανιμε.γρ it is γκουχ

:xD:

ειπα να το βαλω και δω :P

Shadow Ace

Shadow Ace

Imba Troll.
ψηφιζω Serj Tankian.

Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας Επιστροφή στην κορυφή  Μήνυμα [Σελίδα 16 από 40]

Μετάβαση στη σελίδα : Επιστροφή  1 ... 9 ... 15, 16, 17 ... 28 ... 40  Επόμενο

Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης