Έλα τώρα κι εσύ στην παρέα των fan του One Piece. Σ'αρέσει το One Piece; Τότε ανέβα στο κατάστρωμα!!

Μη Συνδεδεμενος Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε

-ΠΟΛΙΤΙΚΗ-

Μετάβαση στη σελίδα : Επιστροφή  1, 2, 3, 4  Επόμενο

Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας Πήγαινε κάτω  Μήνυμα [Σελίδα 3 από 4]

51-ΠΟΛΙΤΙΚΗ- - Σελίδα 3 Empty Απ: -ΠΟΛΙΤΙΚΗ- Δευ 30 Ιαν 2012, 00:56

Elidor

Elidor

Avarga
Δεν ετυχε να γεννηθω εδω... Δεν θα μπορουσα να ειμαι και κατι αλλο παρα ελληνας γεννημενος εδω, δεν ειμαστε "ψυχες" που οταν γεννιεται ενα σωμα παμε και πηδαμε μεσα και το αφηνουμε στην τυχη... Ακουλουθουμε μια σειρα, η θα γεννιομουν εδω η στη χειροτερη μισος ελληνες... Απο την στιγμη που ο πατερας μου ειναι ελληνας και εγω ενα σπερμα απο τα αρχιδια του δεν θα μπορουσα να ειμαι κατι αλλο..

Και ναι, δενομαι με αυτον τον τοπο... Εσυ δεν εισαι δεμενος με το σπιτι σου? Γιατι να μην εισαι και με την χωρα σου?

52-ΠΟΛΙΤΙΚΗ- - Σελίδα 3 Empty Απ: -ΠΟΛΙΤΙΚΗ- Δευ 30 Ιαν 2012, 01:06

Σκληρός Καριόλης

Σκληρός Καριόλης

Special One
Special One
Δεμενος με το σπιτι μου? Δε θα το λεγα.. Ειμαι δεμενος με τους ανθρωπους και τα πραγματα που θελω να μαι. Η καταγωγη,το χρωμα,το υψος το παχος το φυλο κτλπ δεν ειναι τα κριτηρια μου

53-ΠΟΛΙΤΙΚΗ- - Σελίδα 3 Empty Απ: -ΠΟΛΙΤΙΚΗ- Δευ 30 Ιαν 2012, 01:06

maggie

maggie

μην ανακατευεις τον your μπαμπα στην συζητηση you failed,sir.

τωρα αν σου πω οτι λες μαλακιες και νευριασεις εγω θα φταιω?

εγω δεν ειμαι δεμενη με το σπιτι μου...γτ να δενομαι με αντικειμενα-πραγματα?
προτιμω να δενομαι με ανθρωπους, ειναι πιο σημαντικοι...

και ναι θα μου πεις " η χωρα σου δεν ειναι σημαντικη?"
και θα σου πω οτι ειναι οσο ειναι και ολες οι αλλες χωρες..

ετυχε να γεννηθω εδω...so what?..τι το σημαντικο καταφερα που γεννηθηκα εδω?

54-ΠΟΛΙΤΙΚΗ- - Σελίδα 3 Empty Απ: -ΠΟΛΙΤΙΚΗ- Δευ 30 Ιαν 2012, 01:07

Elidor

Elidor

Avarga
Οταν λεω σπιτι βλακες δεν εννοω τα ντουβαρια, εννοω το περιββαλον, τους ανθρωπους μεσα σε αυτο κτλπ....

55-ΠΟΛΙΤΙΚΗ- - Σελίδα 3 Empty Απ: -ΠΟΛΙΤΙΚΗ- Δευ 30 Ιαν 2012, 01:09

maggie

maggie

"βλακα" ρε να πεις την γκομενα σου!!

και νομιζω οτι στο ειπα ξεκαθαρο οτι προτιμω να δενομαι με ανθρωπους

56-ΠΟΛΙΤΙΚΗ- - Σελίδα 3 Empty Απ: -ΠΟΛΙΤΙΚΗ- Δευ 30 Ιαν 2012, 01:11

Σκληρός Καριόλης

Σκληρός Καριόλης

Special One
Special One
Το οτι αγαπω ξερω γω τους γονεις μου δεν προερχεται απο το οτι ειναι αιμα μου αλλα απο το οτι με μεγαλωσαν και με αναθρεψαν... Αμα πχ δε τους συμπαθουσα ξερω γω η με κακοποιουσαν σε ενα πιο ακραιο σεναριο δε θα δενομουν μαζι τους επειδη απλα ειναι οικογενεια μου. Δεν νιωθω καμμια υπερηφανεια που γεννηθηκα στην Ελλαδα ουτε καμμια υποχρεωση προς την χωρα αυτη.

57-ΠΟΛΙΤΙΚΗ- - Σελίδα 3 Empty Απ: -ΠΟΛΙΤΙΚΗ- Δευ 30 Ιαν 2012, 01:17

Sosa

Sosa

δε μπορώ να καταλάβω γιατί ο εθνικισμός σας φαίνεται τόσο δυσνόητος.
στη πραγματικότητα όλοι μας θέλουμε να ανήκουμε σε κάποια ομάδα ανθρώπων, είναι στη φύση μας αυτό. άλλοι διαλέγουν ένα είδος μουσικής, άλλοι μια ποδοσφαιρική ομάδα, άλλοι μια θρησκεία...ε άλλοι διαλέγουν και την πολιτική ιδεολογία. εδώ μέσα βρίσκεις και τον εθνικισμό.

58-ΠΟΛΙΤΙΚΗ- - Σελίδα 3 Empty Απ: -ΠΟΛΙΤΙΚΗ- Δευ 30 Ιαν 2012, 01:22

Elidor

Elidor

Avarga
Sosa έγραψε:δε μπορώ να καταλάβω γιατί ο εθνικισμός σας φαίνεται τόσο δυσνόητος.
στη πραγματικότητα όλοι μας θέλουμε να ανήκουμε σε κάποια ομάδα ανθρώπων, είναι στη φύση μας αυτό. άλλοι διαλέγουν ένα είδος μουσικής, άλλοι μια ποδοσφαιρική ομάδα, άλλοι μια θρησκεία...ε άλλοι διαλέγουν και την πολιτική ιδεολογία. εδώ μέσα βρίσκεις και τον εθνικισμό.

Για μια πολιτικη ιδεολογια που βαση εχει το Εθνος και το φυλο δεν μπορεις να κανεις συγκρισεις με μουσικες κτλπ... Η φυλη σου και το Εθνος σου δεν ειναι θεμα επιλογης και γουστου οπως η μουσικη π.χ..

59-ΠΟΛΙΤΙΚΗ- - Σελίδα 3 Empty Απ: -ΠΟΛΙΤΙΚΗ- Δευ 30 Ιαν 2012, 01:24

Σκληρός Καριόλης

Σκληρός Καριόλης

Special One
Special One
οχι μας μου. Εγω δυσκολευομαι να το καταλαβω. Και εχεις απολυτο δικιο για αυτο που λες για τις ομαδες απλα μου φενεται περιεργο το κριτηριο της καταγωγης..

Οπως και να χει παω για υπνο. Καληνυχτες! Συνεχιστε την συζητηση ειναι εξαιρετικα ενδιαφερον. Ελιντορ και Αρθαν θαυμαζω την επειχηρηματολογια σας.

60-ΠΟΛΙΤΙΚΗ- - Σελίδα 3 Empty Απ: -ΠΟΛΙΤΙΚΗ- Δευ 30 Ιαν 2012, 01:24

Sosa

Sosa

ειναι επιλογη σου ομως να μπεις σ'αυτην την ομαδα. ετσι το εννοουσα. γτ μπορεις και να εισαι αποστασιοποιημενος [βλ. τανκιαν]

61-ΠΟΛΙΤΙΚΗ- - Σελίδα 3 Empty Απ: -ΠΟΛΙΤΙΚΗ- Δευ 30 Ιαν 2012, 01:28

Elidor

Elidor

Avarga
Ακομα και ο Τανκιαν ομως παρολο που κρατα αποστασεις ανοικει σε καποια φυλη και εθνος... Η φυλη δεν ειναι μια ιδεα, ειναι κατι βιολογικο που μας αρεσει η οχι υπαρχει.

62-ΠΟΛΙΤΙΚΗ- - Σελίδα 3 Empty Απ: -ΠΟΛΙΤΙΚΗ- Δευ 30 Ιαν 2012, 01:35

Sosa

Sosa

βιολογικο σε εισαγωγικα?
γτ νομιζω πως δε γινεται [παραδειγμα] μεσα σε 10 δειγματα αιματος ας πουμε, να αναγνωρισεις ποιο αιμα ειναι ελληνικο, ποιο ισραηλιτικο, ποιο πορτογαλικο κλπ.
αρα τριχες...το εθνος ουσιαστικα ειναι κατι τελειως νοητο. και πολυ απλα ολο αυτο το στηριζω στο γεγονος οτι τα συνορα τα φτιαξαμε εμεις. αν τα συνορα ηταν διαφορετικα, δε θα καταλαβαινες καμια διαφορα. δε ξερω αν γινεται κατανοητο αυτο που θελω να πω.

63-ΠΟΛΙΤΙΚΗ- - Σελίδα 3 Empty Απ: -ΠΟΛΙΤΙΚΗ- Δευ 30 Ιαν 2012, 01:45

Elidor

Elidor

Avarga
H φυλη δεν ειναι κατι νοητο... Πιστευεις οτι δεν υπαρχουν βιολογικες διαφορες μεταξυ ενος καυκασιου και ενος νεγρου π.χ.?

64-ΠΟΛΙΤΙΚΗ- - Σελίδα 3 Empty Απ: -ΠΟΛΙΤΙΚΗ- Δευ 30 Ιαν 2012, 01:52

Sosa

Sosa

ισχυει αυτο, αλλα για μενα η φυλη δεν εχει να κανει με το εθνος. αλλα κλεινοντας, να πω οτι εγω νιωθω χαρουμενος που ειμαι ελληνας, και αν ξαναγενιομουν με το δικαιωμα της επιλογης, παλι ελληνας θα διαλεγα να ειμαι. απλα η ενσταση μου ειναι στο κατα ποσο μιλαμε για υπερηφανια ή ικανοποιηση για κατι που δε διαλεξαμε, ή ας πουμε κατα ποσο υπερηφανος θα πρεπει να αισθανεται ενας μαυρος εναντι εμου, που ας πουμε η φυλη του αποδεδειγμενα εχει μεγαλυτερο φουρνοξυλο απ'το δικο μου, ως λευκος. αυτα για αποψε απο μενα...

65-ΠΟΛΙΤΙΚΗ- - Σελίδα 3 Empty Απ: -ΠΟΛΙΤΙΚΗ- Δευ 30 Ιαν 2012, 02:47

Santouryuu

Santouryuu

ρωτηστε αν οι εργατες επι kim jong il, stalin, ho chi minh, mao ειχαν δικαιωματα και μετα ελατε να μου ξαναπειτε για κομμουνισμο!

χα0χ0α0χ0αχ00αχ0α0χ0αχ00αχα

Υ.Γ. και η παραπληροφορηση συνεχιζεται!

66-ΠΟΛΙΤΙΚΗ- - Σελίδα 3 Empty Απ: -ΠΟΛΙΤΙΚΗ- Δευ 30 Ιαν 2012, 09:15

ARTHAN

ARTHAN

Πώ, από ότι βλέπω έγινε σφαγή όσο κοιμόμουν (έπρεπε να το περιμένω). Λοιπόν, έχω να απαντήσω σε πολλά, για αυτό θα αναφερθώ προς έναν-έναν ξεχωριστά.

* Απάντηση προς Elidor: Θεωρείς ότι η διαφορά του dna είναι τόσο σημαντική ώστε να τους κατατάσσει σε διαφορετικό είδος; Όλοι άνθρωποι δεν ήμαστε; Αν βασίζεσαι στο dna, πρέπει να ξέρεις ότι μεταλλάσσεται πολύ γρήγορα κατά τη διάρκεια της ζωής σου, ίσως η μετάλλαξη αυτή να είναι πάρα πολύ μικρή ή και αμελητέα, αλλά γίνεται εμφανής μετά από κάποιες γενιές. Εσύ δεν έχεις ακριβώς το ίδιο γενετικό υλικό με τον εαυτό σου σε έναν χρόνο από τώρα, πόσο μάλλον με τον πατέρα σου, τους προγόνους μας και τους υπόλοιπους Έλληνες. Αν δε τα κριτήρια είναι ο τόπος που γεννήθηκες, τότε κι ένας μετανάστης που κάνει παιδί εδώ, στην Ελλάδα, θα θεωρείται Έλληνας! Τι έχεις να πεις για αυτό;

* Απάντηση προς Tankianism: Πραγματικά πιστεύω πως πολλά πράγματα χαρακτηρίζονταν ουτοπικά όταν ξεστομίστηκαν για πρώτη φορά, αλλά στην συνέχεια πραγματοποιήθηκαν.
Φανταστείτε να πηγαίνατε σε έναν δούλο της αρχαιότητας και να του λέγατε ότι κάποτε η δουλεία θα εξαφανιζόταν, το σίγουρο είναι ότι θα σας περνούσε για τρελό! Βέβαια και σήμερα υπάρχει εκμετάλλευση και μεγάλη μάλιστα, αλλά δεν είναι το ίδιο να δουλεύεις σε έναν εργοδότη του καπιταλισμού σαν ελεύθερος μισθωμένος εργάτης με το να εργάζεσαι σκλάβος σε έναν αφέντη που σε σκοτώνει, βασανίζει ή βιάζει όποτε του καυλώσει (και με τη βούλα του νόμου, γιατί ο δούλος είναι αντικείμενό του κι ο,τι θέλει τον κάνει!).
Παρομοίως, αν πήγαινες στον μεσαίωνα και έλεγες ότι κάποτε δεν θα σε κυβερνά ο Βασιλέας ή ο Φεουδάρχης θα σε ρωτούσαν οι πολίτες πως είναι δυνατόν να υπάρχει κοινωνία χωρίς βασιλιά. Και αν έλεγες ότι οι γυναίκες θα είχαν δικαίωμα ψήφου και θα διεκδικούσαν πολλά άλλα δικαιώματα πριν δεκάδες χρόνια, τότε θα έπεφτε όλη η ανδροκρατούμενη κοινωνία απάνω σου, αηδηασμένη από τα αιρετικά λόγια που μόλις ξεστόμισες!
Έτσι συμβαίνει και με την ουτοπική (υποτίθεται) κοινωνία. Αν οι φτωχοί άνθρωποι κι εργάτες ενωθούν για να πάρουν τις τύχες τους στα χέρια τους, τότε μπορούν να τα καταφέρουν. Ο λαός μπορεί να κάνει πραγματικά κουμάντο, γιατί είναι η συντριπτική πλειοψηφεία, αρκεί να θελήσει να χρησιμοποιήσει τη δύναμή του αυτή.

* Απάντηση προς Santotyuu: Ναι, φίλτατε Santotyuu, θα σου ξαναπώ για κομμουνισμό! Αλλά πρώτα από όλα, ας ξεκαθαρίσουμε ότι πολλά "κομμουνιστικά"καθεστώτα, όπως της Κίνας, Β.Κορέας, Βιετνάμ και της Αλβανίας ακόμα ήταν, κατά τη δική μου γνώμη, μάλλον κρυφοεθνικιστικά και κρυφοκαπιταλιστικά, παρά κομμουνιστικά. Κανονικά κομμουνιστικό καθεστώς (χωρίς όμως να λείπουν λάθη και διαφθορά πολιτικών στελεχών) είχαν η ΕΣΣΔ, η Ανατολική Γερμανία, η Κούβα, ίσως και μερικά ακόμα. Οι εργάτες είχαν όντως δικαιώματα σύμφωνα με το κομμουνιστικό σύνταγμα, όπως δικαίωμα δωρεάν σίτισης, στέγασης, ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης και άλλα. Αυτό το οποίο παραδέχομαι είναι ότι δεν μπορούσες να είσαι δεξιός και να έχεις δεξιό κόμμα στη βουλή, μόνο σοσιαλιστικού-κομμουνιστικού τύπου κόμματα επιτρέπονταν. Σχετικά με μυστικές αστυνομίες και καταπίεση τύπου 'παρακολουθώ κάθε σου κίνηση γιατί μπορεί να είσαι κατάσκοπος της δύσης' δέχομαι ότι υπήρχαν σε αρκετές περιπτώσεις λόγω του υπερβολικού ζήλου και φανατισμού κάποιων πωρωμένων ή και διεφθαρμένων αξιωματούχων, καθώς και της μεγάλης δύναμης που κατάφεραν να συγκεντρώσουν στα χέρια τους κάποια από αυτά τα άτομα. Ένα λάθος που προσωπικά θεωρώ ότι έκαναν τα κομμουνιστικά καθεστώτα είναι το να δώσουν υπερβολική εξουσία σε μυστικές αστυνομίες. Ο αρχηγός των μυστικών υπηρεσιών θεωρείτο επαγγελματίας κι όχι πολιτικός, πράγμα που σημαίνει ότι δεν μπορούσες να τον αναιρέσεις άμεσα από το αξίωμά του, όπως θα μπορούσε να γίνει με έναν πολιτικό. Δεν είναι τυχαίο ότι π.χ. ο Πούτιν ήταν πρώην αρχηγός της KGB, απέκτησε τεράστια εξουσία με αυτό το αξίωμα και μαζί με κάτι άλλα λαμόγια ανέτρεψε όλο το σοσιαλιστικό οικοδόμημα. 'Οπως βλέπεις, φίλτατε Santotyuu, ξέρω να κάνω την αυτοκριτική μου εκεί που πρέπει, δεν υποστηρίζω ότι το 'ανατολικό μπλοκ' ήταν άγιο, υποστηρίζω ότι παρείχε δωρεάν δημόσιες υπηρεσίες προς όλους, σε αντίθεση με καπιταλισμό και εθνικοσοσιαλισμό.

* Απάντηση προς Sosa: Φίλτατε , ομολογουμένως έχεις ωραίες απόψεις, ωστόσο πιστεύω ότι μπορεί η εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο να πάψει να υφίσταται, όχι εύκολα ούτε άμεσα, αλλά μπορεί.

* Απάντηση προς Maggie: Να σαι καλά, Maggie, και να συνεχίζεις να κάνεις αυτά τα ωραία commentάκια σου. Και συμφωνώ μαζί σου στο ότι δεν πρέπει να δένεσαι με έναν τόπο, αλλά κυρίως με καλούς ανθρώπους!

67-ΠΟΛΙΤΙΚΗ- - Σελίδα 3 Empty Απ: -ΠΟΛΙΤΙΚΗ- Δευ 30 Ιαν 2012, 10:50

Elidor

Elidor

Avarga
Μαλλον δεν διαβασες κατι που ειπα, δεν μιλησα μονο για τον τοπο στο οποιον γεννηθηκες αλλα και για τους προγονους σου και τις ριζες σου.

68-ΠΟΛΙΤΙΚΗ- - Σελίδα 3 Empty Απ: -ΠΟΛΙΤΙΚΗ- Δευ 30 Ιαν 2012, 14:06

ARTHAN

ARTHAN

Αν ένας ξένος λοιπόν έρθει και σου πει "Κοίταξε φίλε, εγώ γεννήθηκα Αφγανός και μεγάλωσα στο Αφγανιστάν, αλλά ήρθα στη Ελλάδα, γνώρισα τον Ελληνικό πολιτισμό και την ιστορία αυτού του τόπου, αγάπησα αυτή την χώρα και τώρα πια νιώθω Έλληνας παρά Αφγανός", αυτόν θα τον δεχτείς σαν Έλληνα ή θα τον απορρίψεις;

69-ΠΟΛΙΤΙΚΗ- - Σελίδα 3 Empty Απ: -ΠΟΛΙΤΙΚΗ- Δευ 30 Ιαν 2012, 14:53

Elidor

Elidor

Avarga
Εννοειται πως δεν θα τον δεχτω ως Ελληνα... Παρολα αυτα δεν σημαινει πως θα εχω και κατι μαζι του, ισα ισα θα χαρω που ενας ξενος αγαπησε τοσο πολυ τον πολιτισμο μας... Το οτι νιωθει Ελληνες μαγκια του, δεν σημαινει πως ειναι ομως και Ελληνας, οπως και εγω δεν θα μπορουσα να ειμαι Αφγανος..

70-ΠΟΛΙΤΙΚΗ- - Σελίδα 3 Empty Απ: -ΠΟΛΙΤΙΚΗ- Δευ 30 Ιαν 2012, 15:43

Aldark

Aldark

ARTHAN έγραψε: Αν ένας ξένος λοιπόν έρθει και σου πει "Κοίταξε φίλε, εγώ γεννήθηκα Αφγανός και μεγάλωσα στο Αφγανιστάν, αλλά ήρθα στη Ελλάδα, γνώρισα τον Ελληνικό πολιτισμό και την ιστορία αυτού του τόπου, αγάπησα αυτή την χώρα και τώρα πια νιώθω Έλληνας παρά Αφγανός", αυτόν θα τον δεχτείς σαν Έλληνα ή θα τον απορρίψεις;

accepted , πιο πολυ ελληνας , απο κατι ψευτο-μ**λ**ς

71-ΠΟΛΙΤΙΚΗ- - Σελίδα 3 Empty Απ: -ΠΟΛΙΤΙΚΗ- Δευ 30 Ιαν 2012, 15:57

Σκληρός Καριόλης

Σκληρός Καριόλης

Special One
Special One
Απλα προσωπικα πιστευω πως ο ανθρωπος παραειναι εγωιστης για να μπορεσει να υλοποιησει μια κοινωνια οπως αυτη που περιγραφεις. Σωστα τα παραδειγματα αλλα ειναι απλως παραδειγματα. Η διαφορα μεταξυ μας ειναι οτι εσυ πιστευεις πως ολα αυτα μπορουν να πραγματοποιηθουν ενω εγω οχι. Νομιζω πως εχετε εξαιρετικες ιδεες για το πως πρεπει να ειναι μια κοινωνια αλλα αρκετα ρομαντικες φιλοδοξιες.

Ελιντορ το οτι θαυμαζω και συμφωνω με τις αποψεις και τα μυνηματα που περναει ο Τανκιαν δε σημαινει πωε συμφωνω και σε ολα μαζι του. Εχει και μαλιστα σε εντονο βαθμο εθνικιστικα στοιχεια πραγμα που δεν μου αρεσει. Θα συμφωνησω με καποιον παραπανω που ειπε πως το εθνος τα συνορα κτλπ ειναι απλα μια νοητη δημιουργια του ανθρωπου.

Το σιγουρο ειναι πως δε θα φερθω καλυτερα σε καποιον απλα επειδη ειναι Ελληνας. Κρινω τον ανθρωπο καθαρα απο τον χαρακτηρα του και τιποτα αλλο. Αντρας η γυναικα , Ελληνας η ξενος ειναι στοιχεια που δεν με ενδιαφερουν καθολου.

72-ΠΟΛΙΤΙΚΗ- - Σελίδα 3 Empty Απ: -ΠΟΛΙΤΙΚΗ- Τρι 31 Ιαν 2012, 07:56

vagas1989

vagas1989

διάβασα μονοκοπανιά 7 το πρωί όλο το θέμα ,keep going guys, γουστάρω.Κάποια στιγμη θα τοποθετηθώ αλλά φοβάμαι να ξεκινήσω γιατί θα ρίξω τρελές εκθέσεις και δεν προλαβαίνω αυτές τις μέρες προ-εξεταστικής και με φιλοξενούμενους στο σπίτι.
ΥΣ:Μπείτε σε μια σκέψη γιατί πολλά ξεκινάνε από εκεί-->Η ''Φύση'' του ανθρώπου.Ποιά είναι?Μπορεί να αλλάξει?Αν ναι, πως?

73-ΠΟΛΙΤΙΚΗ- - Σελίδα 3 Empty Απ: -ΠΟΛΙΤΙΚΗ- Τετ 01 Φεβ 2012, 22:50

ARTHAN

ARTHAN

vagas1989 έγραψε:διάβασα μονοκοπανιά 7 το πρωί όλο το θέμα ,keep going guys, γουστάρω.Κάποια στιγμη θα τοποθετηθώ αλλά φοβάμαι να ξεκινήσω γιατί θα ρίξω τρελές εκθέσεις και δεν προλαβαίνω αυτές τις μέρες προ-εξεταστικής και με φιλοξενούμενους στο σπίτι.
ΥΣ:Μπείτε σε μια σκέψη γιατί πολλά ξεκινάνε από εκεί-->Η ''Φύση'' του ανθρώπου.Ποιά είναι?Μπορεί να αλλάξει?Αν ναι, πως?

Η φύση του ανθρώπου, φίλτατε vagas1989, πιστεύω πως δεν μπορεί να αλλάξει, αλλά ότι μέσα στην φύση του ανθρώπου βρίσκεται ήδη και η καλοσύνη αλλά και η κακία, και η δικαιοσύνη αλλά και η αδικία, και ο εγωισμός αλλά και ο αλτρουισμός, και η εργατικότητα αλλά και η τεμπελιά, και η ταπεινοφροσύνη και η έπαρση, και ούτως κάθε εξής. Εμείς σαν άνθρωποι επιλέγουμε πιο κομμάτι της 'φύσης' μας καλλιεργούμε και ποιο αφήνουμε να αδρανήσει. Βέβαια η επιλογή μας αυτή επηρεάζεται σε ένα τεράστιο βαθμό από το περιβάλλον/συνθήκες διαβίωσής μας και από τι είδους 'πλύση εγκεφάλου' μας έχει γίνει από το σπίτι/σχολείο/ΜΜΕ/κλπ. δηλαδή δεν είναι 100% δική μας επιλογή.

74-ΠΟΛΙΤΙΚΗ- - Σελίδα 3 Empty Απ: -ΠΟΛΙΤΙΚΗ- Τετ 01 Φεβ 2012, 22:54

Elidor

Elidor

Avarga
Eπισης να μην τα ριχνουμε ολα στο περιβαλλον η στους αλλους... Υπαρχει και η προδιαθεση...

75-ΠΟΛΙΤΙΚΗ- - Σελίδα 3 Empty Απ: -ΠΟΛΙΤΙΚΗ- Τετ 01 Φεβ 2012, 23:09

ARTHAN

ARTHAN

Elidor έγραψε:Eπισης να μην τα ριχνουμε ολα στο περιβαλλον η στους αλλους... Υπαρχει και η προδιαθεση...

Σαφώς! Το περιβάλλον έχει τεράστια επιρροή πάνω μας, αλλά και πάλι εμείς στο τέλος θα αποφασίσουμε τι θα γίνουμε και πως θα πράξουμε. Είμαστε όντα με ελεύθερη βούληση, ίσως κατά κάποιους η βούληση αυτή να επηρεάζεται καθαρά από τα ερεθίσματα που δεχόμαστε, για μένα πάντως όχι. Ωστόσο το περιβάλλον και το σύνολο των ερεθισμάτων παίζει ιδιαίτερα αποφασιστικό παράγοντα για τις αρχές, την ηθική, τα πιστεύω του κάθε ανθρώπου. Εγώ, για παράδειγμα, είμαι Χριστιανός Ορθόδοξος με προσωπική μου επιλογή, αλλά έπαιξε πολύ σημαντικό ρόλο και η χώρα στην οποία γεννήθηκα, στην οποία επίσημη θρησκεία είναι η Ορθοδοξία. Εάν όμως γεννιόμουν σε κάποια Αραβική χώρα, τότε πιθανότατα να ήμουν Μουσουλμάνος και θα πίστευα πως είχα και δίκαιο μάλιστα! Μπορεί μόνος μου να κινήθηκα, να έψαξα και τελικά να αποφάσισα πως ορθώς είμαι Χριστιανός Ορθόδοξος, αλλά αν δεν είχα ψαχτεί σε αυτό το θέμα, και πάλι Ορθόδοξος θα ήμουν λόγω του περιβάλλοντος.

Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας Επιστροφή στην κορυφή  Μήνυμα [Σελίδα 3 από 4]

Μετάβαση στη σελίδα : Επιστροφή  1, 2, 3, 4  Επόμενο

Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης