Έλα τώρα κι εσύ στην παρέα των fan του One Piece. Σ'αρέσει το One Piece; Τότε ανέβα στο κατάστρωμα!!

Μη Συνδεδεμενος Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε

-ΠΟΛΙΤΙΚΗ-

Μετάβαση στη σελίδα : Επιστροφή  1, 2, 3, 4  Επόμενο

Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας Πήγαινε κάτω  Μήνυμα [Σελίδα 2 από 4]

26-ΠΟΛΙΤΙΚΗ- - Σελίδα 2 Empty Απ: -ΠΟΛΙΤΙΚΗ- Κυρ 29 Ιαν 2012, 19:24

Sosa

Sosa

ρε φιλε πραγματικα, υπαρχει πιο φασιστικο πραγμα απ'το να ΕΠΙΒΑΛΕΙΣ στον αλλο τι χρηματα θα βγαζει και πως θα τα διαχειριζεται? δηλαδη ας πουμε αν ο πυρηνικος επιστημονας σπουδασε γτ το ηθελε και γουσταρε, κουραστηκε και κοπιασε γι'αυτο, ενω ο οικοδομος ΕΙΧΕ ΚΑΙ Ο ΙΔΙΟΣ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΝΑ ΣΠΟΥΔΑΣΕΙ ΔΩΡΕΑΝ, αλλα βαριοταν και δε γουσταρε, αλλα στο τελος ολοι θα παρουν τα ιδια? Δηλαδη ας πουμε η επιβραβευση των κοπων για τον επιστημονα ποια ειναι? Δηλαδη αν εσυ εχεις φτυσει αιμα σα γιατρος για να βρεις το φαρμακο κατα του καρκινου, που θα σωσει εκατομμυρια ζωες, κι εγω κανω τον τσοπανη [χρησιμο επαγγελμα], θα παιρνουμε τα ιδια χρηματα, ΝΟΜΙΖΟΝΤΑΣ ΕΤΣΙ ΟΤΙ ΕΞΑΛΕΙΦΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΔΙΚΙΑ?

ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟ ΘΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΣΕ ΜΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΕ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΧΩΡΙΣ ΚΙΝΗΤΡΑ. ΑΣΤΕΙΟΤΗΤΕΣ ΣΤΟ ΤΕΤΡΑΓΩΝΟ ΔΗΛΑΔΗ.

27-ΠΟΛΙΤΙΚΗ- - Σελίδα 2 Empty Απ: -ΠΟΛΙΤΙΚΗ- Κυρ 29 Ιαν 2012, 19:52

Elidor

Elidor

Avarga
Eγω εξακολουθω να πιστευω πως δεν ειμαστε ολοι ισιοι και δεν πρεπει να ζουμε ως ισοι... Δεν πιστευω οτι ολοι οι ανθρωποι προσφερουν ισα σε μια κοινωνια...

Συμφωνω πως ολα τα επαγγελματα προσφερουν, οχι ομως ισα... Θες να μου πεις δηλαδη πως ενας γιατρος (και δεν μιλαω για γιατρο φραγκατο αλλα για εναν νεο γιατρο ο οποιος τωρα ξεκινησε τη καριερα του και εργαζεται σε ενα δημοσιο νοσοκομειο π.χ.) προσφερει το ιδιο με εναν οικοδομο? ( Τυχαιο το παραδειγμα του οικοδομου μη παρεξηγηθει κανεις) Τωρα βεβαια θα μου πεις "ναι γιατι χωρις οικοδομους δεν εχεις εσυ σπιτι να μεινεις" σωστα ως εδω, αλλα η δουλεια που κανει ο ενας και η δουλεια που κανει ο αλλος εχουν τεραστια διαφορα και απεχουν πολυ... Ο γιατρος για παραδειγμα στο λυκειο γαμηθηκε στο διαβασμα, περασε ιατρικη, ξαναγαμηθηκε για 6 χρονια + ειδικοτητες + αγροτικα και μαλακιες και στα 30 κοντα ξεκινησε την καριερα του εχωντας φαει ενα σωρο χρονια στα θρανια... Ο οικοδομος απο την αλλη θα μπορουσε να παρατησει το λυκειο, και απο μικρη ηλικια, 18 π.χ. να ξεκινησει την δουλεια... Τωρα θα μου πεις "ο οικοδομος δουλευεις απο τα 18 του για να εχεις σπιτι να ζεις εσυ" αρα παλι θα διαφωνω επειδη ο οικοδομος κανει μια ΠΟΛΥ ΠΟΛΥ ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥ ΓΙΑΤΡΟΥ. Τοσο απλα, το θεμα ειναι η δυσκολια μιας δουλειας καθως και η ευθηνη που φερεις... Οσο πιο δυσκολη, υπευθηνη και χρονοβορα ειναι μια δουλεια, τοσο πιο πολλα χρηματα πρεπει να παιρνει το ατομο που την κανει.. Αυτο ειναι κοινωνικη δικαιοσυνη και οχι αδικια.

28-ΠΟΛΙΤΙΚΗ- - Σελίδα 2 Empty Απ: -ΠΟΛΙΤΙΚΗ- Κυρ 29 Ιαν 2012, 20:17

ARTHAN

ARTHAN

Sosa έγραψε:ρε φιλε πραγματικα, υπαρχει πιο φασιστικο πραγμα απ'το να ΕΠΙΒΑΛΕΙΣ στον αλλο τι χρηματα θα βγαζει και πως θα τα διαχειριζεται? δηλαδη ας πουμε αν ο πυρηνικος επιστημονας σπουδασε γτ το ηθελε και γουσταρε, κουραστηκε και κοπιασε γι'αυτο, ενω ο οικοδομος ΕΙΧΕ ΚΑΙ Ο ΙΔΙΟΣ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΝΑ ΣΠΟΥΔΑΣΕΙ ΔΩΡΕΑΝ, αλλα βαριοταν και δε γουσταρε, αλλα στο τελος ολοι θα παρουν τα ιδια? Δηλαδη ας πουμε η επιβραβευση των κοπων για τον επιστημονα ποια ειναι? Δηλαδη αν εσυ εχεις φτυσει αιμα σα γιατρος για να βρεις το φαρμακο κατα του καρκινου, που θα σωσει εκατομμυρια ζωες, κι εγω κανω τον τσοπανη [χρησιμο επαγγελμα], θα παιρνουμε τα ιδια χρηματα, ΝΟΜΙΖΟΝΤΑΣ ΕΤΣΙ ΟΤΙ ΕΞΑΛΕΙΦΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΔΙΚΙΑ?

ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟ ΘΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΣΕ ΜΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΕ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΧΩΡΙΣ ΚΙΝΗΤΡΑ. ΑΣΤΕΙΟΤΗΤΕΣ ΣΤΟ ΤΕΤΡΑΓΩΝΟ ΔΗΛΑΔΗ.

Οι μεγαλύτεροι επιστήμονες, οι μεγαλύτεροι καλλιτέχνες, οι μεγαλύτεροι ειδήμονες στον τομέα τους διέπρεψαν τόσο πολύ στο επάγγελμα, στην επιστήμη, στην τέχνη τους επειδή πρώτα από όλα αγαπούσαν αυτό που κάνανε. Βλέπε τον Αϊνστάιν ή την Κιουρί, για παράδειγμα. Είχαν ποτέ αυτοί οι δύο μεγάλοι επιστήμονες μεγάλο εισόδημα ή ήταν πτωχοί στο μεγαλύτερο μέρος ή και σε όλη την ζωή τους; Ο Αρχιμήδης, ο Σωκράτης, τόσες άλλες εξαιρετικές διάνοιες έκαναν αυτό που έκαναν επειδή ένοιωθαν ικανοποίηση με το να δημιουργούν, με το να προσφέρουν στην κοινωνία, στον άνθρωπο, και πολλές φορές όχι μόνο δεν πήρανε αμοιβή για τις υπηρεσίες τους στο ανθρώπινο γένος, αλλά πολλές φορές ανταμείφθηκαν με αίμα και θάνατο! Ακόμα κι ο Όντα, ο συγγραφέας του αξιαγάπητου One Piece, νομίζεις ότι θα έγραφε το αριστούργημά του αν απλώς τον ενδιέφεραν τα χρήματα; Κανένας δεν δημιούργησε τίποτα πραγματικά αξιόλογο αν κυνηγούσε πάνω από όλα τα φράγκα, δεν αποτελούν κι ούτε πρόκειται να αποτελέσουν κίνητρο της προκοπής!
Που κολλάνε όλα αυτά θα ρωτήσει κάποιος. Κολλάνε στο ότι ο επιστήμονας θα κάνει την ανακάλυψή του, θα ασκήσει την επιστήμη του επειδή έτσι του αρέσει, έτσι νιώθει κι επειδή γουστάρει ανιδιοτελώς να προσφέρει στην πρόοδο, κι όχι για να έχει παραπάνω χρήματα από τον οικοδόμο. Πρέπει να είναι αλτρουιστής, δεν δημιουργεί αλλιώς. Για αυτό τον λόγο θεωρώ ότι οι μεγαλύτεροι επιστήμονες είναι σαν ήρωες, αφιερώνουν την ζωή τους για ένα καλύτερο αύριο. Ένα σωστά δομημένο σοσιαλιστικό-κομμουνιστικό καθεστώς θα παρείχε λοιπόν δωρεάν στον επιστήμονα ο,τι χρειαζόταν για να ζήσει και να δημιουργήσει, κι αυτός θα δημιουργούσε χωρίς να παίρνει τα υπέρογκα ποσά, γιατί όπως είπες κι εσύ φίλτατε Sosa, θα γούσταρε αυτό που έκανε. Ο οικοδόμος δε, μπορεί να μην σπούδασε, αλλά θα οικοδομήσει, στην κυριολεξία, το σπίτι του επιστήμονα και του κάθε επιστήμονα. Ο ένας σπουδάζει λίγο και εργάζεται γρηγορότερα, ο ένας σπουδάζει περισσότερο και πιάνει δουλειά αργότερα. Κι ο οικοδόμος δεν θα κάθεται, θα εργάζεται και θα πρέπει να κάνει την δουλειά του με μεράκι, κι αν το κάνει αυτό θα είναι κι αυτός από την μεριά του ήρωας.
Το μεγαλύτερο πρόβλημα με τον καπιταλισμό είναι ότι μας έμαθε να μετράμε τα πάντα με βάση το χρήμα κι όχι με τη χρησιμότητα, κι επιτέλους ας μάθουμε ότι κάποια πράγματα είναι ανεκτίμητα και μη συγκρίσιμα με χρηματικά ποσά. Το θέμα δεν είναι να αμείβεται με πολλά φράγκα ο ένας, αλλά να ζουν με ανθρώπινες συνθήκες οι πολλοί.
Το να επιβάλεις στον άλλο το να μην γίνει πιο πλούσιος από τους υπόλοιπους είναι θεμιτό, διότι η δικαιοσύνη πρέπει να επιβληθεί παγκοσμίως. Δεν πρέπει να είναι ελεύθερος κάποιος να γίνει πλούσιος καπιταλιστής, επειδή θα επαναφέρει καθεστώς εκμετάλλευσης.
Ξέρω, έγραψα ολόκληρη έκθεση κι ίσως επανέλαβα κάποια πράγματα δύο φορές, ωστόσο ελπίζω να έγινα κατανοητός.

Eγω εξακολουθω να πιστευω πως δεν ειμαστε ολοι ισιοι και δεν πρεπει να ζουμε ως ισοι... Δεν πιστευω οτι ολοι οι ανθρωποι προσφερουν ισα σε μια κοινωνια...

Συμφωνω πως ολα τα επαγγελματα προσφερουν, οχι ομως ισα... Θες να μου πεις δηλαδη πως ενας γιατρος (και δεν μιλαω για γιατρο φραγκατο αλλα για εναν νεο γιατρο ο οποιος τωρα ξεκινησε τη καριερα του και εργαζεται σε ενα δημοσιο νοσοκομειο π.χ.) προσφερει το ιδιο με εναν οικοδομο? ( Τυχαιο το παραδειγμα του οικοδομου μη παρεξηγηθει κανεις) Τωρα βεβαια θα μου πεις "ναι γιατι χωρις οικοδομους δεν εχεις εσυ σπιτι να μεινεις" σωστα ως εδω, αλλα η δουλεια που κανει ο ενας και η δουλεια που κανει ο αλλος εχουν τεραστια διαφορα και απεχουν πολυ... Ο γιατρος για παραδειγμα στο λυκειο γαμηθηκε στο διαβασμα, περασε ιατρικη, ξαναγαμηθηκε για 6 χρονια + ειδικοτητες + αγροτικα και μαλακιες και στα 30 κοντα ξεκινησε την καριερα του εχωντας φαει ενα σωρο χρονια στα θρανια... Ο οικοδομος απο την αλλη θα μπορουσε να παρατησει το λυκειο, και απο μικρη ηλικια, 18 π.χ. να ξεκινησει την δουλεια... Τωρα θα μου πεις "ο οικοδομος δουλευεις απο τα 18 του για να εχεις σπιτι να ζεις εσυ" αρα παλι θα διαφωνω επειδη ο οικοδομος κανει μια ΠΟΛΥ ΠΟΛΥ ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥ ΓΙΑΤΡΟΥ. Τοσο απλα, το θεμα ειναι η δυσκολια μιας δουλειας καθως και η ευθηνη που φερεις... Οσο πιο δυσκολη, υπευθηνη και χρονοβορα ειναι μια δουλεια, τοσο πιο πολλα χρηματα πρεπει να παιρνει το ατομο που την κανει.. Αυτο ειναι κοινωνικη δικαιοσυνη και οχι αδικια.

Όλοι χρειάζονται το ίδιο, κι ο καθένας καταβάλλει κόπο και προσπάθεια στον τομέα του. Και η πνευματική, και η σωματική εργασία είναι δύσκολες και κουραστικές, η καθεμιά με τον τρόπο της. Κι άσχετα από την δυσκολία, όλοι οι άνθρωποι έχουν δικαίωμα να ζουν ανθρώπινα.

Έχει επεξεργασθεί από τον/την ARTHAN στις Κυρ 29 Ιαν 2012, 20:22, 1 φορά

29-ΠΟΛΙΤΙΚΗ- - Σελίδα 2 Empty Απ: -ΠΟΛΙΤΙΚΗ- Κυρ 29 Ιαν 2012, 20:21

Elidor

Elidor

Avarga
Συμφωνω πως ο επιστημονας μπορει να κανει την δουλεια του και χωρις να παιρνει ΤΑ λεφτα, ομως δεν μπορεις να πεις οτι ειναι αδικο οταν τα παιρνει.. Με πιανεις? Αν δεν θελει λεφτα η δεν το κανει για τα λεφτα οκ μαγκια του, δεν μπορεις να πεις ομως οτι ειναι κοινωνικα αδικο οταν ο γιατρος π.χ. που ειναι επιστημονας παιρνει τοσα λεφτα..

30-ΠΟΛΙΤΙΚΗ- - Σελίδα 2 Empty Απ: -ΠΟΛΙΤΙΚΗ- Κυρ 29 Ιαν 2012, 20:44

ARTHAN

ARTHAN

Elidor έγραψε:Συμφωνω πως ο επιστημονας μπορει να κανει την δουλεια του και χωρις να παιρνει ΤΑ λεφτα, ομως δεν μπορεις να πεις οτι ειναι αδικο οταν τα παιρνει.. Με πιανεις? Αν δεν θελει λεφτα η δεν το κανει για τα λεφτα οκ μαγκια του, δεν μπορεις να πεις ομως οτι ειναι κοινωνικα αδικο οταν ο γιατρος π.χ. που ειναι επιστημονας παιρνει τοσα λεφτα..

Αν ο γιατρός πάρει κάποιο χρηματικό ποσό ανάλογο της προσφοράς του (το οποίο φυσικά δεν θα είναι αστρονομικό) δεν θα υπάρχει πιστεύω πρόβλημα, εκτός κι αν το χρησιμοποιήσει προκειμένου να αυξήσει την κοινωνική αδικία, έστω και μελλοντικά. Εδώ είναι στην ουσία το πρόβλημα, κι όχι στο 'Κοίτα ο μπάσταρδος ο γιατρός που παίρνει παραπάνω χρήματα από εμάς, τους οικοδόμους!'. Αν συγκεντρώσει ένα σημαντικό ποσό και το χρησιμοποιήσει για να δημιουργήσει μια ιδιωτική επιχείρηση και αρχίζει και βγάζει σιγά σιγά υπερκέρδη, τότε θα αρχίσει να αλλοιώνεται σταδιακά το σοσιαλιστικό-κομμουνιστικό κομμάτι του συστήματος, γιατί θα ακολουθήσουν κι άλλοι σαν κι αυτόν, θα αρχίσει να σκέφτεται κι ο κόσμος με βάση το χρήμα και να επιλέγει με αυτό το κριτήριο δουλειές και χωρίς καλά-καλά να το καταλάβει κανείς, το σύστημα θα ξαναγίνει καπιταλιστικό. Αυτός είναι εξάλλου και ένας από τους κυριότερους λόγους που έπεσε κατά τη γνώμη μου η Σοβιετική Ένωση, υιοθετήθηκαν καπιταλιστικά στοιχεία στην παραγωγή (άλλοι λόγοι είναι η διαφθορά κι η προδοσία ανώτερων στελεχών της κυβέρνησης, ο καπιταλισμός που έδειξε 'καλό, φιλολαϊκό πρόσωπο' και ξεγέλασε πολλούς κατοίκους του ανατολικού μπλοκ, ο λαός που έπαψε να ασχολείται με τα πολιτικώς δρώμενα κλπ.).

31-ΠΟΛΙΤΙΚΗ- - Σελίδα 2 Empty Απ: -ΠΟΛΙΤΙΚΗ- Κυρ 29 Ιαν 2012, 20:48

Elidor

Elidor

Avarga
Μαζι σου εναντια στον καπιταλισμο, αλλα το να ειναι ολα κρατικα και το κρατος να ελεγχει την ζωη μου ειναι τουλαχιστον εξωπραγματικο και τρελο αν οχι κατι αλλο...

32-ΠΟΛΙΤΙΚΗ- - Σελίδα 2 Empty Απ: -ΠΟΛΙΤΙΚΗ- Κυρ 29 Ιαν 2012, 21:30

ARTHAN

ARTHAN

Elidor έγραψε:Μαζι σου εναντια στον καπιταλισμο, αλλα το να ειναι ολα κρατικα και το κρατος να ελεγχει την ζωη μου ειναι τουλαχιστον εξωπραγματικο και τρελο αν οχι κατι αλλο...

Τα πάντα να είναι κρατικά δεν το θεωρώ κακό, από την στιγμή που θα παρέχει τα απαραίτητα για μια αξιοπρεπής ζωή. Το να ελέγχει τη ζωή σου το κράτος είναι και πάλι θεμιτό, αρκεί όμως πίσω από το κράτος να κρύβεται όντως ο λαός. Πολύ φοβάμαι ότι ο λαός όμως δεν φρόντισε να διατηρήσει την εξουσία του, που κερδήθηκε με την Οκτωβριανή επανάσταση, και από ένα σημείο και μετά επαναπαύτηκε στο ότι έχουμε καλούς και άξιους κομμουνιστές πολιτικούς που μας αγαπάνε! Δεν είναι έτσι τα πράγματα. Για παράδειγμα, το σύνταγμα της Σοβιετικής Ένωσης έδινε τη δυνατότητα στο λαό να διώξει τον προθυπουργό την ίδια κιόλας μέρα αν έκανε κάτι που θεωρούσε αντιλαϊκό, κι όχι σε 4 χρόνια στις επόμενες εκλογές, αλλά αμφιβάλλω αν ο Σοβιετικός λαός φρόντισε να χρησιμοποιήσει αυτή του τη δύναμη έστω και μία φορά, ακόμα κι όταν έπρεπε. Για να σταθεί ένα καθεστώς στο οποίο κυβερνούν οι εργάτες, πρέπει οι εργάτες όντως να κυβερνούν, να βρίσκονται σε εγρήγορση, να παρακολουθούν και να ασκούν κριτική στους εκλεγμένους αντιπροσώπους, αλλά μετά ενός σημείου ο ίδιος ο λαός δεν ενδιαφερόταν, επαναπαύτηκε, και όταν κοιμάται ο λαός ο κάθε διεφθαρμένος βρίσκει ευκαιρία να κάνει κουμάντο! Τέσπα, συγνώμη για τη συγγραφική μου υστερία, κάτι με έπιασε πάλι...

33-ΠΟΛΙΤΙΚΗ- - Σελίδα 2 Empty Απ: -ΠΟΛΙΤΙΚΗ- Κυρ 29 Ιαν 2012, 21:54

Elidor

Elidor

Avarga
Kαι ας παρουμε τα πραγματα με την σειρα γιατι μειναμε πολυ στο οικονομικο κομματι... Με την θρησκεια τι γινεται που ειναι απαγορευμενη? Και εγω αθεος ειμαι δε λεω, ομως δεν μπορω και δεν θελω να κανω και ολους τους αλλους αθεους... Οσο οι ανθρωποι ακολοθουνε μια θρησκεια η οποια δεν με πειραζει εγω δεν εχω κανενα απολυτως προβλημα.

34-ΠΟΛΙΤΙΚΗ- - Σελίδα 2 Empty Απ: -ΠΟΛΙΤΙΚΗ- Κυρ 29 Ιαν 2012, 21:57

maggie

maggie

εισαι οφφ you failed,sir. ...αλλο τοπικ εχει η θρησκεια...δωσε ενα warn στον εαυτο σου..

35-ΠΟΛΙΤΙΚΗ- - Σελίδα 2 Empty Απ: -ΠΟΛΙΤΙΚΗ- Κυρ 29 Ιαν 2012, 22:25

Elidor

Elidor

Avarga
maggie έγραψε:εισαι οφφ you failed,sir. ...αλλο τοπικ εχει η θρησκεια...δωσε ενα warn στον εαυτο σου..

Oλο βλακειες λες...

36-ΠΟΛΙΤΙΚΗ- - Σελίδα 2 Empty Απ: -ΠΟΛΙΤΙΚΗ- Κυρ 29 Ιαν 2012, 22:46

ARTHAN

ARTHAN

Elidor έγραψε:Kαι ας παρουμε τα πραγματα με την σειρα γιατι μειναμε πολυ στο οικονομικο κομματι... Με την θρησκεια τι γινεται που ειναι απαγορευμενη? Και εγω αθεος ειμαι δε λεω, ομως δεν μπορω και δεν θελω να κανω και ολους τους αλλους αθεους... Οσο οι ανθρωποι ακολοθουνε μια θρησκεια η οποια δεν με πειραζει εγω δεν εχω κανενα απολυτως προβλημα.

Αυτό δεν ισχύει, η θρησκεία δεν ήταν απαγορευμένη. Απλώς το καθεστώς διαφήμιζε όσο μπορούσε την αθεϊα. Επίσης μείωσε την εκκλησιαστική περιουσία, δηλαδή την κολλεκτιβοποίησε σχεδόν όλη, έκανε βέβαια και μακακίες γιατί κατέστρεψαν κάποιοι πωρωμένοι κι εκκλησίες, αλλά η Σοβιετική Ένωση είχε κι επισήμως ανεξιθρησκεία, δηλαδή ο καθένας πίστευε όπου ήθελε. Αυτό που έχω ακούσει/διαβάσει είναι ότι απαγορεύτηκε η λατρεία σε δημόσιους χώρους κι επειδή οι εκκλησίες θεωρούνταν δημόσιος χώρος απαγορεύτηκαν τα μυστήρια σε αυτές.
Ωστόσο η πίστη μερικών Χριστιανών είναι πολύ ρηχή αν νομίζουν ότι με την κατάργηση της εκκλησιαστικής λειτουργίας η Χριστιανική πίστη ηττήθηκε. Δεν λέω ότι το κομμουνιστικό καθεστώς συμπεριφέρθηκε σωστά στην εκκλησία, αλλά θα μπορούσαν οι πιστοί να μαζεύονται στο σπίτι κάποιου, να φέρνουν και παπά, και να κάνουν το μυστήριο κανονικά. Κι εγώ πιστός Χριστιανός Ορθόδοξος είμαι και ξέρω ότι ο Θεός είναι 'πανταχού παρών και τα πάντα πληρών' και στη έσχατη περίπτωση η λειτουργία μπορεί να διεξαχθεί οπουδήποτε, εδώ οι πρώτοι Χριστιανοί εκκλησιάζονταν σε κατακόμβες!
Επίσης η κατάργηση του εκκλησιαστικού μυστηρίου ίσχυσε για λίγο, γιατί ο Στάλιν επέτρεψε το άνοιγμα των εκκλησιών και τη θεία λειτουργία σε αυτές μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο. Ναι, τις εκκλησίες τις άνοιξε ο Στάλιν, όσο παράξενο κι αν αυτό ακούγεται!
Έχω διαβάσει πάρα πολλά βιβλία σε αυτό το θέμα και σαν Χριστιανός-Κομμουνιστής δεν κατανοώ την μανία της εκκλησίας κατά του κομμουνισμού, αλλά ούτε και την φανατική αθεϊα πολλών κομμουνιστών. Χριστιανισμός πρώτα από όλα είναι η αγάπη προς τον πλησίον μας και, κατ' επέκταση, η αγάπη μας προς το Θεό. "Ο έχων δύο χιτώνες δίνει τον ένα σε αυτόν που δεν έχει" είπε ο Χριστός μας, κολλεκτιβοποίηση δηλαδή! "Δεν υπάρχει δούλος ή ελεύθερος" επίσης είπε, δηλαδή κατάργηση της ταξικής κοινωνίας! "Δεν υπάρχει άντρας ή γυναίκα", δηλαδή ισοτιμία των δύο φίλων, και όχι η κλασική παπαριά ότι η γυναίκα είναι κατώτερη από τον άντρα επειδή η Εύα πλάστηκε από το πλευρό του Αδάμ, που υποστηρίζουν ορισμένοι ψευτοχριστιανοί! "Δεν υπάρχει Έλληνας κι Εβραίος", δηλαδή ανεξιθρησκεία και ισοτιμία μεταξύ των διάφορων εθνών! Ειδικά μετά από αυτό το τελευταίο που είπα, δεν καταλαβαίνω γιατί τόσοι εθνικοσοσιαλιστές είναι Χριστιανοί, πραγματικά εθνικισμός και ρατσισμός δεν πάνε μαζί με τον Χριστιανισμό! Ο Χριστιανισμός μοιάζει περισσότερο με τον κομμουνισμό ιδεολογικά, παρά με τα ακροδεξιά ιδεολογήματα.
Αυτά είχα να πω περί του θέματος. Για μένα στην πράξη ισχύει Χριστιανισμός = Κομμουνισμός, όσο κι αν ορισμένοι θα φρικάρουν στη θέα της εξίσωσης αυτής!! ΛΟΛ!!!

37-ΠΟΛΙΤΙΚΗ- - Σελίδα 2 Empty Απ: -ΠΟΛΙΤΙΚΗ- Κυρ 29 Ιαν 2012, 23:04

Elidor

Elidor

Avarga
Ειπες πως απαγορευοταν τα μυστηρια σε δημοσιους χωρους... Το σπιτι που λες λοιπον οτι θα μπορουσαν να κανουν το μυστηριο τι ειναι? Δημοσιος η ιδωτικος χωρος?

38-ΠΟΛΙΤΙΚΗ- - Σελίδα 2 Empty Απ: -ΠΟΛΙΤΙΚΗ- Κυρ 29 Ιαν 2012, 23:20

ARTHAN

ARTHAN

Elidor έγραψε:Ειπες πως απαγορευοταν τα μυστηρια σε δημοσιους χωρους... Το σπιτι που λες λοιπον οτι θα μπορουσαν να κανουν το μυστηριο τι ειναι? Δημοσιος η ιδωτικος χωρος?

Το σπίτι θεωρείται ιδιωτικός χώρος, αν και δεν είναι ατομική ιδιοκτησία. Θα μπορούσαν να γίνουν τα μυστήρια εκεί, δεν θα έπρεπε κατ' εμού να κολλάνε τόσο πολύ σε αυτό.
Παρεπιπτόντως, σαν πολύ δεν σχολιάσαμε τη Σοβιετική Ένωση; Για να περάσω και λίγο στην αντεπίθεση, ποια παράταξη υποστηρίζεις, Elidor; Ποιο καθεστώς θεωρείται εθνικοσοσιαλιστικό σύμφωνα με εσένα; του Μεταξά, του Παπαδόπουλου, του Βυζαντίου, ποιο;
(Εμμ, τί, μόνο για τις δικές μου μακακίες θα συζητάμε; Για να ποιάσουμε και τα δικά σου καθεστώτα, Elidor! Μου, χα, χα, χα, χα, χα, χα, χα, χα... !!!)

39-ΠΟΛΙΤΙΚΗ- - Σελίδα 2 Empty Απ: -ΠΟΛΙΤΙΚΗ- Κυρ 29 Ιαν 2012, 23:27

Elidor

Elidor

Avarga
Aσε το Βυζαντιο.... Μπορω να πω πως του Παπαδοπουλου ναι ηταν. Ας μη κολλαμε στον εθνικοσοσιαλισμο, πες το και εθνικισμο αν θες.

40-ΠΟΛΙΤΙΚΗ- - Σελίδα 2 Empty Απ: -ΠΟΛΙΤΙΚΗ- Κυρ 29 Ιαν 2012, 23:30

ARTHAN

ARTHAN

Elidor έγραψε:Aσε το Βυζαντιο.... Μπορω να πω πως του Παπαδοπουλου ναι ηταν. Ας μη κολλαμε στον εθνικοσοσιαλισμο, πες το και εθνικισμο αν θες.

Ωραία λοιπόν, το καθεστώς αυτό αν πήγαινα και του έλεγα ότι είμαι κομμουνιστής, δεν θα με είχε κατ' οίκον παρακολούθηση ή, ακόμα χειρότερα, θα με έστελνε σε κάποιο ξερονήσι;

41-ΠΟΛΙΤΙΚΗ- - Σελίδα 2 Empty Απ: -ΠΟΛΙΤΙΚΗ- Κυρ 29 Ιαν 2012, 23:34

Elidor

Elidor

Avarga
Θες την ειλικρινη μου αποψη? Και καλα θα εκανε, ο κομμουνισμος δεν ειναι τιποτα αλλο παρα μια πληγη στην ανθρωποτητα...

42-ΠΟΛΙΤΙΚΗ- - Σελίδα 2 Empty Απ: -ΠΟΛΙΤΙΚΗ- Κυρ 29 Ιαν 2012, 23:47

ARTHAN

ARTHAN

Elidor έγραψε:Θες την ειλικρινη μου αποψη? Και καλα θα εκανε, ο κομμουνισμος δεν ειναι τιποτα αλλο παρα μια πληγη στην ανθρωποτητα...

wtf man? wtf man? wtf man? wtf man?
fuck no. fuck no. fuck no. fuck no.
swetty swetty swetty swetty
damn i am dying. damn i am dying. damn i am dying. damn i am dying.

Αααααααααααααααααα........... μπορεί να πέθαινα στο ξερονήσι, χαζέ! Θες να πεθαίνω;

kill yourself kill yourself kill yourself kill yourself

43-ΠΟΛΙΤΙΚΗ- - Σελίδα 2 Empty Απ: -ΠΟΛΙΤΙΚΗ- Κυρ 29 Ιαν 2012, 23:49

Elidor

Elidor

Avarga
Αλλαξε ιδεολογιες για να μη πεθανεις, μην ακολουθεις ενα προδοτικο προς την φυλη σου και το εθνος σου πολιτευμα.

44-ΠΟΛΙΤΙΚΗ- - Σελίδα 2 Empty Απ: -ΠΟΛΙΤΙΚΗ- Δευ 30 Ιαν 2012, 00:11

Σκληρός Καριόλης

Σκληρός Καριόλης

Special One
Special One
Προφανως και μια κοινωνια σαν αυτη που περιγραφεις Αρθαν ειναι απλα η τελεια κοινωνια... Ολα ειναι οπως πρεπει να ειναι σαφως... Παρολα αυτα η ενσταση μου ειναι μια. Το θεωρεις εφικτο ολο αυτο? Κατα την γνωμη μιλαμε για μια ουτοπια η οποια απλα δε μπορει να υπαρξει. Οι ανθρωποι δεν ειναι αρκετα ικανοι για να δεχτουν την ισοτητα. Δεν ειναι λιγο ανοητο να βασιζεσαι και να πιστευεις σε μια ιδεολογια που απλα δεν γινεται να υπαρξει?

Ελιντορ πραγματικα χωρις καμμια διαθεση κακιας και εχθρικοτητας θελω να με βοηθησεις να κατανοησω τον εθνικισμο. Τι ειναι αυτο που σας κανει τοσο δεμενους με τη χωρα σας? Μπορει ο καθε πολιτης της καθε χωρας να ειναι εθνικηστης και να εχει δικιο, ή μονο οι ελληνες εθνικιστες εχουν δικιο και οι αλλοι απλα πλανωνται? Εχω διαβασει πολλα βιβλια με μοναδικο στοχο να καταλαβω τον τροπο σκεψης σας και απλα δε τα καταφερα...

45-ΠΟΛΙΤΙΚΗ- - Σελίδα 2 Empty Απ: -ΠΟΛΙΤΙΚΗ- Δευ 30 Ιαν 2012, 00:23

Elidor

Elidor

Avarga
Εθνικιστης μπορει να ειναι ο καθε ενας φυσικα και οχι μονο οι Ελληνες, δεν παιρνουμε μονοπωλιο τις ιδεολογιες... Δεμενους με την χωρα μας μας κανει η υπερηφανια μας και η τιμη μας για τους προγονους μας και για την καταγωγη μας καθως και την πατριδα μας.

Αυτο προσεξε πως θα το παρεις ομως, δεν σημαινει πως ειμαι 12θειστης η πορωμενος χριστιανος, ουτως πως ακουω δημοτικη μουσικη κτλπ... Το οτι ειμαι υπερηφανος για τον τοπο μου δε σημαινει πως ολη μου η ζωη απο το μικροτερο εως το μεγαλυτερο πραγμα κινεται γυρο απο τις παραδοσεις μου. Υπαρχει διαφορετικοτητα ακομα και αναμεσα σε εθνικιστες, αυτο ομως που μας ενωνει ειναι κατα την αποψη μου η υπερηφανια και η τιμη μας για το Εθνος.

46-ΠΟΛΙΤΙΚΗ- - Σελίδα 2 Empty Απ: -ΠΟΛΙΤΙΚΗ- Δευ 30 Ιαν 2012, 00:31

Σκληρός Καριόλης

Σκληρός Καριόλης

Special One
Special One
Πιστευετε οτι η χωρα σας ειναι ανωτερη απο τις υπολοιπες χωρες?

47-ΠΟΛΙΤΙΚΗ- - Σελίδα 2 Empty Απ: -ΠΟΛΙΤΙΚΗ- Δευ 30 Ιαν 2012, 00:36

Sosa

Sosa

εγώ πάλι πιστεύω ότι η λέξη "περηφάνια" έχει υποστεί βιασμό.
περήφανος δικαιούσαι να είσαι μόνο για κάτι το οποίο έκανες/κατάφερες ο ίδιος, και όχι για τα κατορθώματα κάποιον ανθρώπων 2,500 χρόνια πριν.
να είμαι ο αποτυχημένος στη ζωή ξέρω γω που δεν έχει καταφέρει τίποτα, αλλά να δηλώνω περηφάνια για τον Πυθαγόρα. Άσχημο.
μπορείς να είσαι χαρούμενος που είσαι Έλληνας/Σομαλός/Ουρουγουανός/Ιάπωνας. Αλλά όχι υπερήφανος.

γνώμη μου πάντα.

48-ΠΟΛΙΤΙΚΗ- - Σελίδα 2 Empty Απ: -ΠΟΛΙΤΙΚΗ- Δευ 30 Ιαν 2012, 00:37

Elidor

Elidor

Avarga
Tankianism έγραψε:Πιστευετε οτι η χωρα σας ειναι ανωτερη απο τις υπολοιπες χωρες?

Οχι φυσικα, πιστευουμε πως η χωρα μας ειναι αυτη που ειναι και θελουμε να την κανουμε οσο καλυτερη γινεται.

Sosa έγραψε:εγώ πάλι πιστεύω ότι η λέξη "περηφάνια" έχει υποστεί βιασμό.
περήφανος δικαιούσαι να είσαι μόνο για κάτι το οποίο έκανες/κατάφερες ο ίδιος, και όχι για τα κατορθώματα κάποιον ανθρώπων 2,500 χρόνια πριν.
να είμαι ο αποτυχημένος στη ζωή ξέρω γω που δεν έχει καταφέρει τίποτα, αλλά να δηλώνω περηφάνια για τον Πυθαγόρα. Άσχημο.
μπορείς να είσαι χαρούμενος που είσαι Έλληνας/Σομαλός/Ουρουγουανός/Ιάπωνας. Αλλά όχι υπερήφανος.

γνώμη μου πάντα.

Ειμαι υπερηφανος για τους προγονους μου, οχι για τον εαυτο μου...

49-ΠΟΛΙΤΙΚΗ- - Σελίδα 2 Empty Απ: -ΠΟΛΙΤΙΚΗ- Δευ 30 Ιαν 2012, 00:41

maggie

maggie

Elidor έγραψε:
Tankianism έγραψε:Πιστευετε οτι η χωρα σας ειναι ανωτερη απο τις υπολοιπες χωρες?

Οχι φυσικα, πιστευουμε πως η χωρα μας ειναι αυτη που ειναι και θελουμε να την κανουμε οσο καλυτερη γινεται.
.
γιατι δεν κοιτας να κανεις καλυτερο τον εαυτο σου?

μια χωρα με καλους ανθρωπους δεν χρειαζεται κατι αλλο για να αναδειχθει.

50-ΠΟΛΙΤΙΚΗ- - Σελίδα 2 Empty Απ: -ΠΟΛΙΤΙΚΗ- Δευ 30 Ιαν 2012, 00:44

Σκληρός Καριόλης

Σκληρός Καριόλης

Special One
Special One
Και γιατι να δενεσε με ενα τοπο επειδη απλα ετυχε να γεννηθηκες εκει? Πραγματικα δε μπορω να το καταλαβω..

Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας Επιστροφή στην κορυφή  Μήνυμα [Σελίδα 2 από 4]

Μετάβαση στη σελίδα : Επιστροφή  1, 2, 3, 4  Επόμενο

Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης