Elidor έγραψε:Θρησκεια δεν ειναι αυτο που ο καθε βλαχο-παπας παει να περασει... Το "μη ερχεσται με παντελονια στην εκκλησια φορατε μονο φουστες" κτλπ...
Οι θρησκειες γενικοτερα και δεν μιλαω μονο για τον χριστιανισμο, ειναι κοσμοθεωριες. Σου λενε πως φτιαχτηκες, ποιος εισαι και που πας. Ενας τροπος για τον ανθρωπο να βρει εξηγηση για το ανεξηγητο.
Βεβαια οι θρησκειες (γενικοτερα παλι) ειναι και τα καλυτερα οπλα. Οσο για τους πολιτισμους που εχουν καταστραφει... Θρησκεια η οχι ειναι η φυση τετοια που οδηγει καθε τι σε ενα τελος.. Ακομα και τους πολιτισμους.
Επισης ομως μη ξεχνατε οτι πολιτισμοι χτιστηκαν πανω σε θρησκειες... Καθε νομισμα εχει 2 πλευρες.
Ναι αλλα ειναι εντελως αστειο καποιοι να αυτο-κοπανιουνται στην πλατη,εγω που δεν το κανω αυτο ζω ακομα, εγω που δεν παω εκκλησια ζω ακομα, εγω που βριζω ολους τους θεους του κοσμου απο τον βουδα, τον ιεχωβα,τον θεο το δικο μας, των ζουλου τον αλαχ , δεν ειναι καπως αστειο; Δεν εχω παθει τιποτα αλλα αυτο δεν σημαινει πως δεν υπαρχει θεος αλλα ουτε αυτο προσπαθω να σου αποδειξω , αλλα προσπαθω να σου αποδειξω οτι οι ανθρωποι εχουν ερμηνευσει τελειως λαθος τα πραγματα με το οπως πραγματικα ειναι (δεν ξερω αν υπαρχει θεος)
Μιλησε ποτε ο χρηστος για καβαλρηθες της μαλ***ς; μας ειπε να χτισουμε εκκλησιες και να πουμε οτι ειναι το σπιτι του μπαμπα του; (δεν μας ειπε καν οτι ο θεος ειναι ο μπαμπας του) μας ειπε για δευτερα παρουσια και οτι θα αναστηθουμε; ΟΧΙ, μας ειπε για το πως θα ζησουμε την στιγμη αυτη που γραφω τωρα, οτι ειναι μια πολυ σημαντικη στιγμη και λεγεται ζωη και δεν υπαρχει καλυτερο πραγμα απο αυτο , οτι δηλαδη να ζεις την ζωη σου πριν περασει γιατι υπαρχει μια φορα, μια μονο, αλλα ουτε παλι να αναστηθουμε για να την ξαναζησουμε, ισως ανασταση εννοει την ψυχη (λεω τωρα).
Η Κωνσταντινουπολη, η πιο συμβολικη πολη οσο ανφαροα τον χρηστιανισμο , και πως την αφησε ο θεος να πεσει ετσι; Θα μπορουσε να πνιξει τους τουρκους με την τεραστια γενειαδα του και να γινει ενα ακομα θαυμα....
Στο μεσσαιωνα τα 2/3 πεθαναν απο λοιμο, ειχαν αγανακτησει τοσο που δεν πιστευαν πια στο Θεο τους.
Πολλα πραγματα που ειπε ο Χρηστος τα εχουν αλλαξει οι παπαδες και οχι μονο στο χρηστιανισμο, αλλα σε καθε θρυσκεια τα εχουν αλλαξει οι δικοι τους...
Ολες αυτες οι θρησκειες μας λενε για τον δικο τους θεο και τον δικο τους θεο Γιατι δεν βαζουμε ολους αυτους τους θεους να πολεμησουν να δουμε πιος ειναι ο καλυτερος;
Παραλογα πραγματα και δεν βγαζεις ποτε ακρη καθως ειναι μια τελειως παρατραβηγμενη ιστορια που δεν θα τελειωσει ποτε λογω του οτι η ανθρωπινη φαντασια δεν εχει ορια, ουτε η χαζομαρα....
Οι ανθρωποι θα χτιζαν μια χαρα τους πολιτισμους τους και χωρις τη βοηθεια των θρησκειων...