Λοιποοον...Θρησκεια!
Εχω να δηλωσω οτι ειμαι χριστιανη ορθοδοξη.Πιστευω στον Χριστο(το οτι δεν τον ειδα ποτε απο κοντα και οτι ισως να μην τον δω ποτε, αυτο δε με κανει να μη πιστεψω οτι οντως ειχε υπαρξει και ως ανθρωπος).
ΑΛΛΑ δεν κατακρινω ΠΟΤΕ τους αθεους(δε με νοιαζει ΚΑΘΟΛΟΥ ποιος πιστευει και ποιος οχι).Το να εισαι αθεος για μενα δεν ειναι ποινικο αδικημα για να πρεπει να λιθοβολεισαι μετα.Δεν πιστευουμε σε καποιον θεο προσπαθωντας να κανουμε και τους αλλους θεοσεβουμενους, πιστευουμε για μας, για να νιωθουμε εμεις καλυτερα.
Εγω ας πουμε που πιστευω στον Χριστο, πιστευω γιατι ετσι νιωθω και δεν προκειται να πεισω κανεναν αθεο , ουτε κανενα αλλον που πιστευει σε κατι διαφορετικο.Αυτα τα κανουν οι κομπλεξικοι.
Οπως επισης δεν ανεχομαι το ακριβως αντιθετο.Ενας που δεν πιστευει σε τιποτα να ερθει και να προσπαθησει να με πεισει να μην πιστευω στον Χριστο.
Ο καθενας οπως τη βρισκει, πολυ απλα!
Τωρα οσον αφορα την εκκλησια, αν και δεν προσευχομαι μεσα στο σπιτι μου, ουτε νηστευω για 40 μερες, πηγαινω στην εκκλησια το πολυ 2,3 φορες τον χρονο για να κοινωνησω(αυτο που λενε κρασακι=αιμα Χριστου και αντιδωρο=σωμα Χριστου) με κανει την ωρα της θειας κοινωνιας να νιωθω σαν βρικολακας αλλα απο την αλλη οταν το κανω αυτο μετα νιωθω καλα, ξερω οτι νιωθω καλα.Οχι οτι ειμαι απολυτως πεπεισμενη οτι εβαλα ενας μερος του Xριστου μεσα μου αλλα γιατι εφοσον πιστευω σε Εκεινον, γιατι να μη κανω κατι σχετικα μ'αυτον?!
Επισης κανω τον σταυρο μου οταν ΠΡΕΠΕΙ, οχι με το παραμικρο.Το να σταυροκοπιεσαι καθε τρεις και λιγο ειναι ανοησια.
Αυτο που με χαλαει πιο πολυ ειναι οι παπαδες που δεν ξερω αν καποιοι ειναι καταλληλοι για να υπηρετουν τον Θεο και μαλιστα καποιοι ειναι εντελως για...ας μη το πω.Οχι κοντες φουστες, οχι εντονο βαψιμο, οχι το ενα οχι το αλλο, οχι σκουλαρικι, οχι tatoo ....sorry αλλα εφοσον ειναι ανθρωποι του Θεου ΟΦΕΙΛΟΥΝ να μας δεχτουν οπως εμεις γουσταρουμε. Ο Χριστοδουλος(οτι και να ηταν, οπως και να ηταν, δεν θελω να τον κρινω, πολυ περισσοτερο γιατι δεν ειναι ζωντανος και πιστευω οτι δεν πρεπει να αφηνουμε χολη για αυτους που ''εφυγαν'',απλα ΕΜΕΙΣ να προχωραμε)ειχε πει: Να ερχεστε στην εκκλησια οπως ακριβως ειστε! Δεν με νοιαζει καθολου αν το ειχε πει για να το παιξει οτι ειναι κοντα στη νεολαια , ηταν κατι που ΠΡΕΠΕΙ να το λενε ΟΛΟΙ οι παπαδες.
Και τελος γιατι κουραστηκα: Πιστευω στον Χριστο και ας μην τον ειδα ποτε, αλλα δεν πολυπιστευω στους παπαδες που τους βλεπω (αν και υπαρχουν παπαδες που ειναι οντως αγιοι ανθρωποι και συνηθως ειναι αυτοι που ειναι ηρεμοι, δεν κανουν κυρηγματα συνεχως , σε κοιτανε μεσα στα ματια και ξερουν να σε ακουνε).
Αυτααα