Έλα τώρα κι εσύ στην παρέα των fan του One Piece. Σ'αρέσει το One Piece; Τότε ανέβα στο κατάστρωμα!!

Μη Συνδεδεμενος Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε

Το Νόημα της Ζωής 2

Μετάβαση στη σελίδα : Επιστροφή  1, 2, 3, 4, 5, 6  Επόμενο

Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας Πήγαινε κάτω  Μήνυμα [Σελίδα 2 από 6]

26Το Νόημα της Ζωής 2 - Σελίδα 2 Empty Απ: Το Νόημα της Ζωής 2 Τετ 01 Μαρ 2017, 03:09

Scarlet D.

Scarlet D.

Deathracer2009 έγραψε:Γιατι το νοημα της ζωης δεν ειναι να κανεις οικογενεια και να εισαι επιτυχημενος; e?
το νοημα της ζωης για εμενα είναι να ζήσεις την ζωη έτσι όπως γουστάρεις εσύ, με τα δικά σου standards και χωρίς να σε περιορίζουν οι αλλοί, να μετατρέψεις στην πορεία αυτό που σου αρέσει/αγαπάς να κάνεις σε επάγγελμα και να διαθέσεις μεράκι σε αυτό (εντός λογικών πλαισίων), Το να κάνεις στην πορεία ,φυσικά, οικογένεια είναι ενα μπόνους αλλά δεν πιστευώ οτι θα καθορίσει εξολοκλήρου το νοημα της ζωής. Ξέρω ανθρώπους που ειναι καταθλιψάρες χωρίς οικογένεια και ξέρω ανθρώπους που παιρνάνε μια χαρά και μόνοι τους, είναι ανάλογα με τον χαρακτήρα του καθενώς δηλαδή.

ο υπέρτατος σκοπός για εμένα προσωπικά εκτός των παραπάνω έιναι να μείνω στην ιστορία μετά τον θάνατο μου για κάτι που έκανα και βοήθησε την ανθρωπότητα.

aww aww aww aww

dreamiiiing

http://www.onepiecegr.com/

27Το Νόημα της Ζωής 2 - Σελίδα 2 Empty Απ: Το Νόημα της Ζωής 2 Τετ 01 Μαρ 2017, 04:06

Aldark

Aldark

το να εισαι ευτυχισμενος και να κανεις αλλους ευτυχισμένους είναι ένα νόημα από μόνα τους . Το πως θα γίνεις είναι άλλη κουβέντα. Για εμένα είναι να κάνω οικογένεια και να ζήσω μαζί της , όπως ζω και τώρα με την οικογένειά μου. Αυτό έχει στάδια. 
Για άλλον , θα είναι να κάνει ταξίδια , να γνωρίσει τον κόσμο! Για άλλον θα είναι κάτι άλλο... κ.ο.κ.
Εννιαίο νόημα δεν υπάρχει , αλλά η ευτυχία για εμένα είναι ένα μείζον. Και επειδή η έννοια είναι γενική , συμφωνείτε; Είναι ένα αόριστο νόημα;

28Το Νόημα της Ζωής 2 - Σελίδα 2 Empty Απ: Το Νόημα της Ζωής 2 Τετ 01 Μαρ 2017, 04:25

Shikkoku

Shikkoku

Δεν νομίζω ότι είναι τόσο αόριστο το νόημα, λογικά φταίει που το μπερδεύουμε με το μέσο με το οποίο θα φθάσουμε σε αυτό.

29Το Νόημα της Ζωής 2 - Σελίδα 2 Empty Απ: Το Νόημα της Ζωής 2 Τετ 01 Μαρ 2017, 05:26

Aldark

Aldark

μα υπάρχει νόημα; Ξεκινάς τη συζήτηση ότι οι γονείς σου βρέθηκαν για να εκπληρώσεις εσύ ένα στόχο!
Εκτός αν εννοείς ότι έχουμε ένα νόημα ως ανθρωπότητα! Ποιο είναι το νόημα της ζωής ενός μυρμηγκοφάγου ή ενός αρμαντίλου; Ή μόνο τα νοήμονα όντα έχουν νόημα ύπαρξης και τα άλλα απλά υπάρχουν; 
Τα μέσα είναι άλλο πράγμα. Ή δέχεσαι ότι το νόημα ειναι κοινο νικ; Τότε η ευτυχία είναι όντως ορθό παράδειγμα νοήματος

30Το Νόημα της Ζωής 2 - Σελίδα 2 Empty Απ: Το Νόημα της Ζωής 2 Τετ 01 Μαρ 2017, 05:39

Shikkoku

Shikkoku

Υπάρχει ένα αντικειμενικό, γενικό, κοινό για όλους τους ανθρώπους (ίσως και μη) νόημα στη ζωή τους. Γιατί ζούμε, γιατί υπάρχουμε; Όχι τι θέλουμε, αλλά τι θα έπρεπε να κάνουμε. Αυτοί είναι οι προβληματισμοί μου εδώ.

31Το Νόημα της Ζωής 2 - Σελίδα 2 Empty Απ: Το Νόημα της Ζωής 2 Τετ 01 Μαρ 2017, 05:51

Tcixlas

Tcixlas

απο ότι μπορώ να καταλάβω, διαβάζοντας όσο πιο σοβαρά μπορούσα τις προηγούμενες απαντήσεις, εκτός ίσως της πάττυ και λίγο του μάνου, οι υπόλοιποι ξεφεύγετε από το γενικό νόημα του θρεντ... Το θέμα μας είναι το νόημα της ζωής γενικά, όχι μια εξιδανικευμένη περίπτωση, φτιαγμένη με βάση τα ατομικά θέλω του κάθε ανθρώπου. Θεωρώ ότι το νόημα της ζωής είναι να ζεις, και με αυτό δεν εννοώ το να αναπνέεις, ή να τρώς και να πίνεις, αλλά να απολαμβάνεις κάθε δευτερόλεπτο της ζωής σου. Δε θα πω το να μη μετανιώνεις, γιατί για κάθε τι που μετάνιωσες στη ζωή σου, σημαίνει ότι υπήρξε κάτι καλύτερο απο τα προηγούμενα, που σε έκανε να μετανιώσεις τη μέχρι τώρα ζωή σου, άρα υπάρχει και απόλαυση του παρόντος, με λίγα λόγια, το να μετανιώνεις ίσως είναι και το ιδανικότερο σενάριο στη ζωή...

Ίσως λοιπόν το νόημα της ζωής να μην μπορεί να συγκεκριμενοποιηθεί, να αλλάζει ανάλογα με τον άνθρωπο, και να οδηγεί τον κάθε άνθρωπο σε διαφορετικό αποτέλεσμα, με βασικό ρόλο την μεγαλύτερη δυνατή ευχαρίστηση της ζωής ενός ατόμου.

Αυτό βέβαια προϋποθέτει, ότι υπάρχει μεταθάνατον ζωή, ή να το θέσω λίγο καλύτερα, ότι αντιλαμβανόμαστε τι γίνεται και μετά το θάνατο. Για να μπορείς έτσι, συμπερασματικά να αποφασίσεις κατα πόσο απολάμβανες τη ζωή σου, και κατά πόσο ήταν καλύτερη απο τη μεταθάνατον ζωή.... άρα πάμε και σε πιο βαθιά νοήματα, οδηγούμενη στην αναίρεση εννοιών όπως ο παράδεισος, ή η κόλαση και γενικά η επιβράβευση ή τιμωρία μετά τον θάνατο!

Κλείνοντας, το νόημα της ζωής μπορεί να αλλάζει χρώμα με βάση τα μάτια του κάθε ανθρώπου, αλλά πιστεύω ότι κατά βάση, προσπαθώντας να το αντικειμενοποιήσω λίγο, παραμένει σταθερά ίδιο σαν αποτέλεσμα για όλους! Κάθε άνθρωπος το βρίσκει στη ζωή του, απλά διαφέρει ο χρόνος που χρειάζεται κανείς για να το βρει, για να βρει την ευτυχία όπως κι αν εκφράζεται αυτή

32Το Νόημα της Ζωής 2 - Σελίδα 2 Empty Απ: Το Νόημα της Ζωής 2 Τετ 01 Μαρ 2017, 05:59

Shikkoku

Shikkoku

Το νόημα της ζωής είναι να είμαστε ευτυχισμένοι και γιόλο δηλαδή;

33Το Νόημα της Ζωής 2 - Σελίδα 2 Empty Απ: Το Νόημα της Ζωής 2 Τετ 01 Μαρ 2017, 06:06

Scarlet D.

Scarlet D.

Shikkoku έγραψε:Υπάρχει ένα αντικειμενικό, γενικό, κοινό για όλους τους ανθρώπους (ίσως και μη) νόημα στη ζωή τους. Γιατί ζούμε, γιατί υπάρχουμε; Όχι τι θέλουμε, αλλά τι θα έπρεπε να κάνουμε. Αυτοί είναι οι προβληματισμοί μου εδώ.

Το γιατι υπαρχουμε ειναι λίγο βλακεια πιστευω σαν ερώτημα... Είναι ίσο με το "γιατί έγινε το big bang;" γιατί υπάρχουν οι πλανήτες; Γιατί υπάρχει ο ήλιος;

Η απάντηση είναι... γιατί έτσι... Ετσι το έφεραν οι καταστάσεις, έτσι το έφεραν οι συμπτώσεις να γεννηθεί ενας μηχανισμός (ζωη) σε έναν πλανήτη ο οποίος τυχαία ήταν την κατάλληλη απόσταση απο τον ήλιο και τυχαία διατηρούσε συνθήκες έτσι ώστε να αυξηθεί ένας μονοκύταρρος οργάνισμος με περιθώρια εξέλιξης και με δικιά του βούληση. Δεν υπάρχει κάποιος σκοπός στην δημιουργία και στον θάνατο του ενός αστέρα, απλά έτσι είναι τα πράγματα. Με μια αρχή και μια λήξη. Είναι αυτό που είναι και δεν πρέπει να είναι καν ερώτηση. Η ζωή λοιπόν είναι δικιά μας και μπορούμε να κάνουμε τα πάντα με αυτήν, Αφου εξελιχθήκαμε έτσι ώστε να επιβιώνουμε υπο Χ και Ψ συνθηκες. Απο το να καθομαστε και να αράζουμε όλη μέρα μέχρι να πεθάνουμε της πείνας επειδή δεν θα έχουμε λεφτα για να δουλέψουμε η να δουλευουμε σαν σκυλια ολη μερα, εσύ αποφασίζεις, το οτι αναπτύξαμε τον εγκέφαλο και έχουμε τώρα την πολυτέλεια να αναρωτιόμαστε "Γιατί ζω"είναι δείγμα αναπτυγμένου νοήμον εγκεφάλου και βασικά των κύτταρων που μας απαρτίζουν. Δεν έχω ίδεα αν τα εγραψα οπως ηθελα να τα εκφράσω πιο πάνω απλά είναι 6 η ώρα και είμαι σαν κοτόπουλο...

34Το Νόημα της Ζωής 2 - Σελίδα 2 Empty Απ: Το Νόημα της Ζωής 2 Τετ 01 Μαρ 2017, 07:33

Ozymandias

Ozymandias

Για εμένα είναι ένα μεγάλο παράδοξο. Το υπάρχουμε γιατί... έτσι προσωπικά με καλύπτει και δεν νομίζω πως υπάρχει κάτι παραπάνω από αυτό. Για εμένα δεν υπάρχει νόημα, ούτε υπάρχει σκοπός. Για εμένα το νόημα είναι να "φτιάξεις" ένα νόημα ή έναν σκοπό ώστε η ζωή σου να έχει νόημα.

Με λίγα λόγια θεωρώ πως το νόημα της ζωής είναι να βρεις ένα νόημα στη ζωή σου το οποίο είναι λίγο περίεργο.

35Το Νόημα της Ζωής 2 - Σελίδα 2 Empty Απ: Το Νόημα της Ζωής 2 Τετ 01 Μαρ 2017, 14:26

Patty D.Luffy

Patty D.Luffy

Yaoi Doctor
Yaoi Doctor
Αυτο ακριβώς, η ύπαρξη από μονη της δεν έχει νόημα. Εϊναι ένα τυχαίο γεγονός. Απλα σαν είδος αναπτυχθήκαμε τόσο που τώρα είμαστε ικανοί να εκφράζουμε αυτό το ερώτημα. π.χ δεν ξέρω αν και τα ζωα πχ έχουν τέτοιες ανησυχίες. Zωή μετα θάνατον δεν πιστευω οτι υπάρχει, είναι και πάλι η ανάγκη μας να ελπίζουμε σε κάτι... το ίδιο συμβαίνει και με την αναζήτηση σκοπού, δεν υπάρχει σκοπός, δεν υπάρχει νόημα, γεννιέσαι, ζεις , πεθαίνεις και στο τέλος δεν μένει τίποτα. Αν αύριο γίνει πυρηνικό ολοκαύτωμα ή πέσει ενας μετεωρίτης πάνω μας και αφανιστούμε σαν είδος θα είναι σαν να μην υπήρξαμε ποτέ. Ποιο θα ήταν το νόημα τότε?

36Το Νόημα της Ζωής 2 - Σελίδα 2 Empty Απ: Το Νόημα της Ζωής 2 Τετ 01 Μαρ 2017, 15:22

Tcixlas

Tcixlas

το νόημα έχει σημασία μόνο αν μπορείς να το αναγνωρίσεις, και για να το αναγνωρίσεις, σημαίνει ότι θα πρέπει να καταλαβαίνεις κι αφού τελείωσε η ζωή σου, δεν ξέρω αν είναι μεταθάνατον ζωή, ή πως εκφράζεται το συγκεκριμένο, αλλά μόνο έτσι μπορείς να εκτιμήσεις τι έγινε στη ζωή σου... Ίσως αυτό να λέγεται τελευταία σου δευτερόλεπτα, τελευταίες σου στιγμές κλπ, ποτέ δεν ξέρεις

37Το Νόημα της Ζωής 2 - Σελίδα 2 Empty Απ: Το Νόημα της Ζωής 2 Τετ 01 Μαρ 2017, 18:07

Scarlet D.

Scarlet D.

Ozymandias έγραψε:Για εμένα είναι ένα μεγάλο παράδοξο. Το υπάρχουμε γιατί... έτσι προσωπικά με καλύπτει και δεν νομίζω πως υπάρχει κάτι παραπάνω από αυτό. Για εμένα δεν υπάρχει νόημα, ούτε υπάρχει σκοπός. Για εμένα το νόημα είναι να "φτιάξεις" ένα νόημα ή έναν σκοπό ώστε η ζωή σου να έχει νόημα.

Με λίγα λόγια θεωρώ πως το νόημα της ζωής είναι να βρεις ένα νόημα στη ζωή σου το οποίο είναι λίγο περίεργο.

Tcixlas έγραψε:το νόημα έχει σημασία μόνο αν μπορείς να το αναγνωρίσεις, και για να το αναγνωρίσεις, σημαίνει ότι θα πρέπει να καταλαβαίνεις κι αφού τελείωσε η ζωή σου, δεν ξέρω αν είναι μεταθάνατον ζωή, ή πως εκφράζεται το συγκεκριμένο, αλλά μόνο έτσι μπορείς να εκτιμήσεις τι έγινε στη ζωή σου... Ίσως αυτό να λέγεται τελευταία σου δευτερόλεπτα, τελευταίες σου στιγμές κλπ, ποτέ δεν ξέρεις
ε δηλαδή νόημα δεν υπάρχει στην ζωή ωστόσο η δουλειά μας είναι σαν ανθρωποι να φτιάξουμε ο καθένας ένα νόημα για την δικιά μας ζωή, ένα νόημα το οποίο θα καθορίσει το ποιοι είμαστε και πως θα πορευτουμε. Αυτό ακριβώς

38Το Νόημα της Ζωής 2 - Σελίδα 2 Empty Απ: Το Νόημα της Ζωής 2 Πεμ 02 Μαρ 2017, 00:14

Aldark

Aldark

ζωή μετα θάνατον; Αν το πάμε μεταφυσικά και θρησκευτικά θα βρεθούμε σε άλλη συζήτηση. Ωστόσο πάνω στην ανησυχία του ο άνθρωπος την έψαξε πολύ μπας και βρει κάτι. Και αυτό είναι λόγω της ανάπτυξής του που ανέφερε η Πάττυ.
Συνοψίζοντας , το πα πάνω και το πε και ο Μάνος , πιθανά ενιαίο νόημα να μην υπάρχει. Και απλά

το νόημα είναι να "φτιάξεις" ένα νόημα ή έναν σκοπό ώστε η ζωή σου να έχει νόημα.

39Το Νόημα της Ζωής 2 - Σελίδα 2 Empty Απ: Το Νόημα της Ζωής 2 Πεμ 02 Μαρ 2017, 00:33

Tcixlas

Tcixlas

τότε ποιός ο λόγος να παλεύεις να ζήσεις καθημερινά? γιατί παλεύεις για δικαιώματα, για πιο άνετη ζωή?

40Το Νόημα της Ζωής 2 - Σελίδα 2 Empty Απ: Το Νόημα της Ζωής 2 Πεμ 02 Μαρ 2017, 00:54

Scarlet D.

Scarlet D.

Tcixlas έγραψε:τότε ποιός ο λόγος να παλεύεις να ζήσεις καθημερινά? γιατί παλεύεις για δικαιώματα, για πιο άνετη ζωή?
γιατι έτσι ειναι ο ανθρώπινος εγκέφαλος, η καλύτερα η ανθρώπινη απληστία, γι' αυτό όταν αποκτήσεις κάτι μεγάλο θες πάντα κάτι μεγαλύτερο, γι' αυτόν τον λόγο έχουμε εξελιχθεί τόσο σαν είδος, γιατί πάντα αναζητούσαμε το καλύτερο.

41Το Νόημα της Ζωής 2 - Σελίδα 2 Empty Απ: Το Νόημα της Ζωής 2 Πεμ 02 Μαρ 2017, 11:56

Tcixlas

Tcixlas

χαίρω πολύ συμφωνώ απόλυτα σε αυτό, απλά θεωρώ ότι αυτό συμβαδίζει με το νόημα της ζωής!!! δηλαδή ο άνθρωπος έχει ανάγκη να εξελίσσεται συνεχώς, και να επιβιώνει όσο το δυνατόν και καλύτερα, και πιο άνετα!! Με λίγα λόγια νομίζω, ότι αυτό δίνει νόημα στη ζωή του ανθρώπου! Η εξέλιξη αυτή είναι που τον κάνει να ξεχωρίζει...

42Το Νόημα της Ζωής 2 - Σελίδα 2 Empty Απ: Το Νόημα της Ζωής 2 Πεμ 02 Μαρ 2017, 13:35

Scarlet D.

Scarlet D.

κάτσε ρε συ, δηλαδή μου λες οτι το άλογο η τα άλλα ζωα που δεν έχουν κάποιο νόημα στην ζωή;

43Το Νόημα της Ζωής 2 - Σελίδα 2 Empty Απ: Το Νόημα της Ζωής 2 Πεμ 02 Μαρ 2017, 13:48

Tcixlas

Tcixlas

είπα συγκεκριμένα ότι αυτό δίνει νόημα στη ζωή του ανθρώπου!!! Δεν είπα σε όλους... Το άλογο μπορεί να έχει σαν νόημα να είναι το ταχύτερο, ή να φάει όλο το σανό του κόσμου δεν ξέρω... δεν έχω βρει το δικό μου νοήμα δε θα βρω του αλόγου... μη το γαμάμε γενικά, απαντάω σοβαρά...

44Το Νόημα της Ζωής 2 - Σελίδα 2 Empty Απ: Το Νόημα της Ζωής 2 Πεμ 02 Μαρ 2017, 13:58

Ozymandias

Ozymandias

Όχι, δεν έχει νόημα η ζωή του αλόγου γιατί δεν έχει τη λογική να σκεφτεί το concept αυτό που είναι φτιαχτό από τον άνθρωπο.

45Το Νόημα της Ζωής 2 - Σελίδα 2 Empty Απ: Το Νόημα της Ζωής 2 Πεμ 02 Μαρ 2017, 14:09

Tcixlas

Tcixlas

δεν έχει νόημα ανωτέρου επιπέδου όπως στη ζωή του ανθρώπου... Δε νομίζω ότι η λογική μας σαν όντα, μας επιτρέπει να δημιουργήσουμε ένα νόημα και να ζούμε γύρω απο αυτό. Θεωρώ ότι η λογική μας, μας αναγκάζει να κυνηγάμε το νόημα που ούτως η άλλως υπάρχει και εξελίσσεται συνεχώς, και καθορίζεται από τις επιλογές του ανθρώπου ανά τους καιρούς... Ίσως είναι η δική μου άποψη αυτό, αλλά θεωρώ ότι το νόημα, μπορεί να μεταφραστεί ως στόχος, και ο πρώτος και κύριος στόχος του ανθρώπου ανά τους αιώνες, είναι η επιβίωση, και η καλύτερη διαβίωση, άρα και η ευτυχία... Ο άνθρωπος παρόλα αυτά δεν είναι ποτέ ευτυχισμένος, κι αυτό γιατί το μυαλό του και η λογική του τον φυλακίζει σε ένα φαύλο κύκλο, να ακολουθεί συνέχεια μια κινητήρια δύναμη για βελτίωση του βιοτικού επιπέδου, χωρίς να ικανοποιείται ποτέ και με τίποτα, όσο κάποιος έχει κάτι περισσότερο απο αυτόν...

Τώρα που το σκέφτομαι λίγο καλύτερα, ίσως το πραγματικό νόημα της ζωής είναι, να σταματήσεις να κοιτάς τη ζωή τον υπολοίπων, και να απολαμβάνεις τη δική σου αυτούσια!!

46Το Νόημα της Ζωής 2 - Σελίδα 2 Empty Απ: Το Νόημα της Ζωής 2 Παρ 03 Μαρ 2017, 03:47

Scarlet D.

Scarlet D.

Για εμενα το νοημα υπαρχει αλλα δεν αλλαζει με τους καιρους... αλλαζει με τον ανθρωπο.
Ο καθε ανθρωπος εχει διαφορετικο νοημα στην ζωη του, για καποιον το νοημα ειναι να καθεται ολη μερα και να βλεπει anime μεχρι που να πεθανει, για καποιον αλλον να βρει θεραπια για τον καρκινο και μετα να ζησει με αιωνια γαληνη ξεροντας οτι απάλλαξε την ανθρωποτητα απο ενα απο τις πιο σοαρες αρρωστιες.

Τα νοηματα συχνα μεταμφιεζονται σε στοχους που υπαρχουν για τον καθενα, δηλαδη γιατι να μην αποκαλεσει "το νοημα του στην ζωη" Το να ζησει μια απλη ευτιχισμενη, ειρηνικη ζωη μαζι με την οικογενεια του, ας πουμε; Αν αυτο ειναι το ονειρο του, με αυτο νιωθει ευτυχισμενος και δεν σκεφτει οτι "ξερεις, μπορω να κανω και κατι καλυτερο για τον εαυτο μου", τοτε αυτός ο ανθρωπος ζει το νοημα του στην ζωη, οσο και να διαρκεσει αυτο.

Για ενα παιδακι στην Αφρικη το νοημα της ζωης θα μπορουσε να ειναι να εχει καθε μερα νερο και φαϊ. Το νοημα γενικα στην ζωη οπως ειπα αλλάζει ανάλογα με τον χαρακτηρα και την ζωη που κανει αυτος ο ανθρωπος.

47Το Νόημα της Ζωής 2 - Σελίδα 2 Empty Απ: Το Νόημα της Ζωής 2 Παρ 03 Μαρ 2017, 16:32

Tcixlas

Tcixlas

με λίγα λόγια έρχεσαι σε όσα έχω πει απο την αρχή, η ευτυχία είναι αυτή που κυνηγάει κάθε άνθρωπος, όπως και να την εκφράζει ο καθένας, ή ότι και να σημαίνει για τον καθένα, να είναι ευτυχισμένος. Απλά ψάχνουμε μανιωδώς να βάλουμε ταμπέλα σε αυτό, ακόμα κι αν το λέμε νόημα της ζωής, αν το λέμε ουσία, αν το λέμε στόχο, δεν αλλάζει!!!

48Το Νόημα της Ζωής 2 - Σελίδα 2 Empty Απ: Το Νόημα της Ζωής 2 Παρ 03 Μαρ 2017, 18:33

Scarlet D.

Scarlet D.

Tcixlas έγραψε:με λίγα λόγια έρχεσαι σε όσα έχω πει απο την αρχή, η ευτυχία είναι αυτή που κυνηγάει κάθε άνθρωπος, όπως και να την εκφράζει ο καθένας, ή ότι και να σημαίνει για τον καθένα, να είναι ευτυχισμένος. Απλά ψάχνουμε μανιωδώς να βάλουμε ταμπέλα σε αυτό, ακόμα κι αν το λέμε νόημα της ζωής, αν το λέμε ουσία, αν το λέμε στόχο, δεν αλλάζει!!!
Μα αυτο ακριβως ειπα κι εγω 5-6 ποστ πιο πανω απλα συνδιασα και το δικο σου. Το νοημα φανταζομαι για τα υπολοιπα ζωα ειναι απλα να ζησουν και να μην πεθανουν απο καποιον θυρευτη... και αυτό είναι... αυτός είναι ο ελάχιστος στόχος που μπορεί να βάλει οποιοσδήποτε και οτιδήποτε ζωντανό στον εγκέφαλο του. Να ζήσει. Μερικά ζώα δεν τα καταφέρνουν, άλλα είναι δυνατά/τυχερά και τα καταφέρνουν. Ο ανθρωπος ωστόσο τουλάχιστον στις αναπτυγμένες χώρες έχει καταφέρει να ξεπεράσει αυτό το εμπόδιο του να ζήσει και ζητάει κάτι περισσότερο σαν άπληστος που είναι.

49Το Νόημα της Ζωής 2 - Σελίδα 2 Empty Απ: Το Νόημα της Ζωής 2 Παρ 03 Μαρ 2017, 20:29

Aldark

Aldark

παιδιά επειδή λέτε για τα άλογα , για να φτάσουμε να κυνηγάμε το νόημα της ζωής εμείς εδώ μέσα , έχουμε λύσει πολλά θέματα. Δεν επιβιώνουμε κι έτσι μπορούμε και φιλοσοφούμε. Αν πηγαίνατε τεχνολογική ή γενικά αν ξέρετε την πυραμίδα του Μάσλοου θα καταλάβετε. Ίσως είμαστε τελείως αδιάβαστοι γιατί σίγουρα έχει αναλυθεί το νόημα της ζωής.
Θα το πάω λίγο προς τους στόχους , βρήκα ένα ενδιαφέρον βίντεο , τσεκ άουτ

εντιτ:δε διάβασα πριν τις τελευταίες σας απαντήσεις , με καλύπτει και ο δήμος

50Το Νόημα της Ζωής 2 - Σελίδα 2 Empty Απ: Το Νόημα της Ζωής 2 Παρ 03 Μαρ 2017, 21:00

Ozymandias

Ozymandias

Άλλο νόημα, άλλο στόχοι παιδιά. Στόχους βάζουμε και υπάρχουν το νόημα δεν υπάρχει :p

Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας Επιστροφή στην κορυφή  Μήνυμα [Σελίδα 2 από 6]

Μετάβαση στη σελίδα : Επιστροφή  1, 2, 3, 4, 5, 6  Επόμενο

Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης