Johnyman έγραψε:από γεύσεις νομίζω είμαι εύκολος,αλλά ίσως τσινίζω αν ακούσω κάτι που δεν το έχω ξανά ακούσει,όπως ας πούμε να συνοδεύσεις κρέας με σάλτσα ταχινιού(λέμε τώρα).παρόλα αυτά,δοκιμάζω και τα πιο περίεργα.
τώρα τι υπάρχει συνήθως στο σπίτι:μακαρόνια,ρύζι,φρούτα εποχής,ντομάτες,ξηροί καρποί,κρεατικό και ψάρι παίζουν συχνά αλλά όχι πάντα το ίδιο,όσπρια,κρεμμύδια,ψωμί,σαλάμι(γαλοπούλα),κασέρι και καμιά πρασινάδα(άνιθος,μαϊντανός,κάτι)
θέλω κυρίως κάτι ευκολομαγείρευτο και προτιμώ τα αλμυρά..ιδέες?
Johnyman έγραψε:ναι βρε no pressure
από σκεύη είμαι κομπλέ.τηγάνια,κατσαρόλες,ταψιά και από υλικά επίσης δεν υπάρχει πρόβλημα..και να μου πεις και ένα υλικό που δεν το πολύ αγοράζουμε δεν χάλασε κι ο τόπος,γίνεται να αποκτηθεί :P
ας αναφέρω όμως αυτά που νομίζω υπάρχουν:
ξηροί καρποί,φρούτα εποχής και λαχανικά εποχής,μακαρόνια,ρύζι,αυγά,φέτες τοστ,ζαμπονοκάσερα,μέλι,βούτυρο,λάδι,ταχίνι,γάλα,γιαούρτι,ελιές,αλατοπίπερα,ζάχαρη,κανέλα,ξύδι,βαλσάμικο,κρεμμύδι,σκόρδο,όσπρια
κρεατικό και ψάρια δεν είναι σταθερά γι'αυτό δεν αναφέρω κάτι
Μερικα πραγματα μπορεις να τα δεις κ απ' αυτα που εγραψα για τον Αλ και να δεις τι σου αρεσει να κρατησεις για να μην τα ξαναγραφω
Πολυ ωραια γινεται και μακαροναδα με πεστο φυστικι αιγινης οσο παραξενο κ αν φαινεται ειναι ωραιο και στην ουσια ειναι μονο αυτο τ' αλλα λιγο πολυ παιζουν σπιτι οπως λαδι, μπαχαρικα κτλ απλα θελει μπεντερ και αν δεν εχεις ισως μπορεις να βρεις αλεσμενο δε ειμαι σιγουρος
Επισης γινονται ωραια ρυζοτα με ξυρους καρπους και σταφιδες. Συνηθως αυτα ειναι για γιορτινες μερες ομως ειμαι της αποψης οτι μπορεις να φας μαγειριτσα ολο τον χρονο. Ειδικα αυτα που ειναι κ ευκολα και φτηνα για φοιτητες
Στο ψαρι τωρα. Αν παιρνεις ετσι μεγαλουτσικα φαση τσιπουρα εχω μια πολυ καλη συνταγη σαν πλακι. Παιρνεις ενα ταψι ακομα και αν ειναι ισα ισα για ενα ψαρι ειναι καλυτερα για φοιτητες φαση. Κοβεις ροδελες 1-2 κρεμμυδια οσα πιστευεις οτι φτανουν για το/α ψαρι/α για να τα στρωσεις κατω απο το ψαρι. Οπως ειπα κανεις ενα στρωμα ριχνεις λιγο λαδακι-αλατι-πιπερι εκει και ξαπλωνεις το ψαρι εκει πανω (γινεται και με φιλετο btw) στην συνεχεια κανεις οτι με το κρεμμυδι με ντοματα/ες και καλυπτεις το ψαρι απο πανω. Μπορεις αν θες βαλεις κ απο κατω εκτος απο το κρεμμυδι εγω δε το προτιμω. Αφου το κανεις επαναλαμβανεις το λαδι-αλατι-πιπερι και προσθετεις ριγανι και αν εχεις/θες θυμαρι
Τελος ριχνεις εναν ντοματοπολτο φαση πουμαρο χωρις να σκεπασει το ψαρι να φτανει απλα στο ιδιο υψος και προσθετεις λιγο νερο κ λαδι για να νερωσει λιγο. Σκεπαζεις με αλουμινοχαρτο για λιγο και μετα το αφαιρεις. Οταν οι ντοματες μαραζωσουν ειναι ετοιμο. Μπορεις να δοκιμασεις λιγο αν θες αλλα κατα 80-90% εχει γινει το ψαρι. Γινεται κ αυτο σαν ατμο μεσα στα ζουμια και ειναι πεντανοστιμο.
Μπορεις επισης να προσθεσεις ροδελες ελιας πανω στην ντοματα. Δεν εχω δοκιμασει το ιδιο σε μικρα ψαρια τυπου γαυρο γιατι συνηθως αυτα οταν τα κανω ετσι τα κανω το γνωστο λαδι-ριγανι-λεμονι ομως αν θες δοκιμασε το
Απο οσπρια δουλευω πολυ φουρνου οποτε μπορω να σου προτεινω αυτο αν κανεις μονο σουπες. Οπως και σαλατες ιδικα φακης εκτος των πιο εξειδικευμενων τυπου μαυροματικα. Μπορεις να προσθεσεις και στον φουρνο και στην σαλατα μερικα αλαντικα. Τωρα δε σε παω σε πλιγουρια κτλ στις σαλατες οσπριων γτ μιλαμε για φοιτητη
Επισης οσο αναφορα την φασολαδα αυτη καθ' αυτη προτιμω την φασολα Πηλιου με μπουκοβο, παπρικα και τηγανιτο χωριατικο λουκανικο. Αν δε το δοκιμασες και σου αρεσουν τα καυτερα δοκιμασε κ δε θα χασεις
Επισης σε κοβω της σαλατας οποτε μπορεις να δοκιμασεις και εκει συνδιασμους αν θες κατι συγκεκριμενο πες μου γιατι εχω τα etxra αλλα οχι τα βασικα (λαχανικα) των σαλατων.
Τωρα σε snacks μπορεις να δουλεψεις πολλες παραλλαγες μπρουσκετας που τις λατρευω με ολα αυτα που εχεις και δε τις βαριεμαι/σαι ποτε
Αυγοφετες φανταζομαι θα ξερεις να κανεις βλεπω εχεις ολα τα υλικα επισης αν δε το ξερεις γινονται πολυ ωραιες με μελια/μαρμελαδες/πραλινες κτλ
Κατι ευκολο για snack/πρωινο ειναι γαλλικο τοστ που θες μονο ψωμι του τοστ, πραλινα (εγω βαζω και κομματακια σοκολατας) αυγα, γαλα, βουτυρο, λαδι, αχνη και εγω βαζω και μπανανα. Ειναι περιπου στην φαση αυγοφετες με λιγες αλλαγες ψαξτο ευκολο κ νοστιμο
Τωρα παμε στο πιο αγαπημενο μου snack απ' ολα. Περα ολων των αλλων χρησεων που μπορεις να κανεις με το ταχινι (νερομενο με ψωμι, φετες κτλ) εγω κανω το εξης
Παιρνω ενα μπολ που παιρνει περιπου 200-300 γρ. βαζω 2-3 κουταλιες ταχινι, προσθετω 1-2 κουταλιες στραγγιστο, μια κουταλια μελι, και λιγα δημητριακα (ειδικα αν εχεις τυπου Clusters ειναι πιο καλα) και μετα προσθετω ειτε ολα ειτε καποια απο τα παρακατω: φρουτο (αχλαδι, μηλο ή μπανανα. Προτιμω πιο πολυ αχλαδι), ξηρους καρπους/σταφιδες, τριμενο μπισκοτο
Οσο παραξενες και αν σου φαινονται σαν γευσεις ο συνδιασμος ειναι εκπληκτικος και σε χορταινει ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ. Φανταζομαι πως ξερεις οτι το ταχινι και το γιαουρτι ειναι απο τις πιο πληρης τροφες φαντασου τι συνδιασμος ειναι αυτος
Αν θες κατι πιο συγκεκριμενο που δεν αναφερα μπορεις να το ζητησεις.
Α! κατι που ξεχασα. Επισης εχω μαθει να κανω αυγα και ομελετες διχως πολυ λαδι γτ δε μου αρεσει η λαδιλα αν και ειναι δυσκολο για εναν φοιτητη μπορω να σου πω τι κανεις αν θες
Μπορεις να δοκιμασεις διαφορες συνταγες αν θες. Οι συνδιασμοι ειναι το ιδιο απειροι οπως και με τα ζυμαρικα
Τελος δοκιμασε το σκραμπλ ειναι φαση στραπατσαδα αλλα πολυ ελαφρυτετο γτ ειναι κυριως για πρωινο