Έλα τώρα κι εσύ στην παρέα των fan του One Piece. Σ'αρέσει το One Piece; Τότε ανέβα στο κατάστρωμα!!

Μη Συνδεδεμενος Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε

ΕΠΙΣΤΗΜΗ !!!

Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας Πήγαινε κάτω  Μήνυμα [Σελίδα 1 από 1]

1ΕΠΙΣΤΗΜΗ !!! Empty ΕΠΙΣΤΗΜΗ !!! Τρι 08 Φεβ 2011, 22:49

maxuris

maxuris

Το ζητησατε ξανα και ξανα και πλεον το θεμα ΕΠΙΣΤΗΜΗ ειναι κοντα σας .

Εδω θα συζηταμε και θα αναλυουμε τις σοβαρες μας αποψεις για οτι αφορα την Επιστημη που ολοι (οι λιγο-πολυ geeks) αγαπαμε aww

2ΕΠΙΣΤΗΜΗ !!! Empty Απ: ΕΠΙΣΤΗΜΗ !!! Τρι 08 Φεβ 2011, 22:55

HawkEyes Juracule

HawkEyes Juracule

BURN AND BAN

3ΕΠΙΣΤΗΜΗ !!! Empty Απ: ΕΠΙΣΤΗΜΗ !!! Τρι 08 Φεβ 2011, 23:05

maxuris

maxuris

Πηγαινε κλαψε στη γωνια σου φιλε ...

4ΕΠΙΣΤΗΜΗ !!! Empty Απ: ΕΠΙΣΤΗΜΗ !!! Τρι 08 Φεβ 2011, 23:18

Aldark

Aldark

Επιστημη ρουλζ ρε , αμα διαβαζα κιολας θα μαμαγα...8D

Χημεια pwnz mothers παντως

5ΕΠΙΣΤΗΜΗ !!! Empty Απ: ΕΠΙΣΤΗΜΗ !!! Τετ 09 Φεβ 2011, 13:24

maxuris

maxuris

Και που εισαι ακομα ... 3η γυμνασιου πας ?

Εγω τοτε ημουν ακομα στην ηλικια που δεν ειχα στο μυαλο μου τπτ απο διαβασμα ... Βεβαια τωρα εχουν σφιξει οι κωλοι :P

My fav scincez

1)Μαθηματικα-Ιατρικη (Δεν μπορω να ξεχωρισω κατι απο τα 2 , απλα γαμανε)
2)Φυσικη - Is pro γιατι ειναι μεσα στη ζωη ολων μας
3)Χημεια - Γιατι ολα τα ναρκωτικα ειναι χημικες ενωσεις xDxDxD

Ps και εγω απο τον House κολλησα με την ιατρικη gj!

6ΕΠΙΣΤΗΜΗ !!! Empty Απ: ΕΠΙΣΤΗΜΗ !!! Τετ 09 Φεβ 2011, 17:24

????????

Anonymous

Επισκέπτης
maxuris έγραψε:Και που εισαι ακομα ... 3η δημοτικου πας ?

Εγω τοτε ημουν ακομα στην ηλικια που δεν ειχα στο μυαλο μου τπτ απο διαβασμα ... Βεβαια τωρα εχουν σφιξει οι κωλοι :P

My fav scincez

1)Μαθηματικα-Ιατρικη (Δεν μπορω να ξεχωρισω κατι απο τα 2 , απλα γαμανε)
2)Φυσικη - Is pro γιατι ειναι μεσα στη ζωη ολων μας
3)Χημεια - Γιατι ολα τα ναρκωτικα ειναι χημικες ενωσεις xDxDxD

Ps και εγω απο τον House κολλησα με την ιατρικη gj!
fixed

εμενα μου αρεσουν αυτα τα μαθηματα στο φροντηστηριο οπου εχω και καλα καθηγητη τωρα στο σκολειο ειν μαμησετα βαριεμαι τη ζωη μου

7ΕΠΙΣΤΗΜΗ !!! Empty Απ: ΕΠΙΣΤΗΜΗ !!! Τετ 09 Φεβ 2011, 19:59

Guest

Anonymous

Επισκέπτης
θεωρητική δεν είσαι?

τέσπα,λίγο με ενδιαφέρεις...:)

εμένα μου αρέσει η βιολογία,η φυσική και η χημεία
χωρίς να λέω πως είμαι καλός(οι βαθμοί αυτό δείχνουν,εγώ δεν το πιστεύω απόλυτα) αυτά είναι υπερβολικά ενδιαφέροντα

βέβεαια διδάσκονται άθλια..η ιατρική μου αρέσει πολύ σαν ιδέα(σώζω ζωές,γαμάω και δέρνω) αλλά δεν μπορώ να πω με σιγουριά γιατί δεν έχω ιδιαίτερη εμπειρία..Χάουζ βλέπω,μου αρέσει,αλλά η πραγματικότητα απέχει

το ίδιο και για την αστρονομία..πολύ ενδιαφέρουσα,αλλά δεν ξέρω τίποτα.σαν ιδέα σπέρνει

τα μαθηματικά είναι ωραία και έξυπνα,αλλά τα θεωρώ απαραίτητα εργαλεία όλων των άλλων επιστημών..από μόνα τους δεν θα με καύλωναν κιόλλας.

8ΕΠΙΣΤΗΜΗ !!! Empty Απ: ΕΠΙΣΤΗΜΗ !!! Τετ 09 Φεβ 2011, 22:13

Shadow Ace

Shadow Ace

Imba Troll.
HawkEyes Juracule έγραψε:BURN AND BAN

ALWAYS ON TOPIC MAN! XD

εμενα η γνωμη μου για τις επιστημες ειναι η εξης:

Φυσικη

Η βασιλισσα των επιστημων...τα παντα ειναι φυσικη,αφου μελεταει τη φυση...
o,τι πιο ενδιαφερον υπαρχει εκει εξω...οπως ειπε ενας μεγαλος φιλοσοφος:
"Aν η φυση δεν ηταν ωραια δε θα αξιζε να την μελεταμε...δε θα αξιζε να ζουμε".

Χημεια

ο περιγελος των επιστημων,αφου δεν ειναι επιστημη xD
παραυτα εχει πλακα.

Βιολογια

Αρκετα ενδιαφερον αντικειμενο...προσωπικα σκαω respect στη Βιολογια...
Οχι λογω του ενδιαφεροντος,αλλα επειδη ειναι παρα παρα πολυ χρησιμη...

Ιατρικη

Επισης πολυ ενδιαφερον,ισχυουν τα ιδια με τη Βιολογια...
δε θα μπορουσα ποτε να ασχοληθω με την Ιατρικη παραυτα...
χανεις τη ζωη σου και δεν αξιζει :/ αν αξιζει να χασεις τη ζωη σου για μια επιστημη,αυτη ειναι η Φυσικη...

ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΟΝ HOUSE : παρολο που η σειρα ειναι ο,τι καλυτερο υπαρχει στην nbc,ΛΕΕΙ ΨΕΜΑΤΑ ΠΑΙΔΙΑ! ΔΕ ΘΑ ΓΙΝΕΤΕ ΠΟΤΕ ΣΑ ΤΟ HOUSE :O
επισης τα μισα που λεει ειναι ψεματα :/

καρατσεκαρισμενο.

Μαθηματικα

το απολυτο RESPECT.
οσον αφορα την "purity" τα μαθηματικα ειναι στο over9000...
καθαρη,λογικη και ingenius σκεψη.

αυταααα...

ελπιζω να διαφωνειτε^ ωστε να υπαρχει διαλογος :)

p.s. Johnnyman που θες να περασεις ωρε? [τσεκαρε τα pms σου]

9ΕΠΙΣΤΗΜΗ !!! Empty Απ: ΕΠΙΣΤΗΜΗ !!! Τετ 09 Φεβ 2011, 22:43

Aldark

Aldark

χημεια μαμει φιλε.....φουλ μεταλ χεμιστ.

νταξ μαθηματικα εχουν το ρησπεκτ μου...
φυσικη και παλι αν και βαριεμαι
βιλογιο γαμαει μανιδια λογω της χρησιμοτητας που ειπε ο αποπανω geek-kun

10ΕΠΙΣΤΗΜΗ !!! Empty Απ: ΕΠΙΣΤΗΜΗ !!! Τετ 09 Φεβ 2011, 22:49

maxuris

maxuris

Shadow ace , RESPECT στις αποψεις σου φιλος gj!

Διαφωνω με την ιεραρχια (καθαρα δικη μου αποψη ετσι) φυσικη - μαθηματικα .

Εγω θα εβαζα πρωτα τα μαθηματικα γιατι ειναι κατι 100% pure οπως ειπες . Στη φυσικη κανωντας μια ανακαλυψη για κατι δεν μπορεις ποτε να εισαι σιγουρος οτι αυτο που ανακαλυψες ειναι απολυτα σωστο ενω στα μαθηματικα αν αποδειξεις κατι ειναι πλεον νομος .

Να φερω ενα παραδειγμα :

Στην αρχη νομιζαμε πως η υλη αποτελειτε απο ατομα και μεχρι εκει , μετα ανακλυφθηκαν τα ηλεκτρονια πρωτονια νετρονια (νουκλεονια με λιγα λογια) επειτα βρηκαμε τα quarks μετα υλη αντι-υλη κλπ και ποιος ξερει τι αλλο θα ανακαλυφθει . Ενω στα μαθηματικα ο Πυθαγορας πχ απεδειξε το Πυθαγωρειο θεωρημα και πεθανε γνωριζοντας οτι θα ισχυει ακομα και αν καταστραφει ο "κοσμος". That's what i call powah xD

Anywayz ... Δεν συμπεριελαβα την βιολογια σε αυτα που ειπα στο προηγουμενο ποστ γιατι αποτελει κατ'εμε κομματι της ιατρικης σε μεγαλο βαθμο , ιδιεταιρα στο μερος που μου αρεσει.

Ααα και ξερω οτι αυτα που λεει ο χαουζ δεν παιζουν και τοσο πολυ but HE IS AWESUMMM i dont wanna!! ellefson you is mean oh my love!

11ΕΠΙΣΤΗΜΗ !!! Empty Απ: ΕΠΙΣΤΗΜΗ !!! Τετ 09 Φεβ 2011, 22:53

Dr. Jimalicious

Dr. Jimalicious

Vet-eran
Vet-eran
Shadow Ace 80% I agree and approve...(Εκτός από την Χημεία γιατί την λατρεύω) :xD:

https://jimaliciouswrites.blogspot.com

12ΕΠΙΣΤΗΜΗ !!! Empty Απ: ΕΠΙΣΤΗΜΗ !!! Τετ 09 Φεβ 2011, 22:58

Guest

Anonymous

Επισκέπτης
βιολογία θα με ενδιέφερε...αν γράψω καλά,ίσως σκεφτώ και την Ιατρική να είμαι μαζί με τον Μαξ aww

Shadow Ace έγραψε:
ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΟΝ HOUSE : παρολο που η σειρα ειναι ο,τι καλυτερο υπαρχει στην nbc,ΛΕΕΙ ΨΕΜΑΤΑ ΠΑΙΔΙΑ! ΔΕ ΘΑ ΓΙΝΕΤΕ ΠΟΤΕ ΣΑ ΤΟ HOUSE :O
επισης τα μισα που λεει ειναι ψεματα :/

καρατσεκαρισμενο.

αντίθεση Ο_ο

και όπως είπα,αν και δεν το δικαιολόγησα,είναι πως γουστάρω αυτά που έχουν πρακτικό ενδιαφέρον και απαντάνε σε σημαντικά ερωτήματα για τη ζωή μας ή και που μπορούν στο μέλλον να βελτιώσουν τη ζωή μας

13ΕΠΙΣΤΗΜΗ !!! Empty Απ: ΕΠΙΣΤΗΜΗ !!! Τετ 09 Φεβ 2011, 23:40

Shadow Ace

Shadow Ace

Imba Troll.
Jim McDuck έγραψε:Shadow Ace 80% I agree and approve...(Εκτός από την Χημεία γιατί την λατρεύω) :xD:

και μενα μαρεσει πολυ,απλα λεω οτι δεν ειναι επιστημη :P

maxuris έγραψε:Στην αρχη νομιζαμε πως η υλη αποτελειτε απο ατομα και μεχρι εκει , μετα ανακλυφθηκαν τα ηλεκτρονια πρωτονια νετρονια (νουκλεονια με λιγα λογια) επειτα βρηκαμε τα quarks μετα υλη αντι-υλη κλπ και ποιος ξερει τι αλλο θα ανακαλυφθει...

δεν θα αντεξω χωρις να σε διορθωσω xD

1.τα ηλεκτρονια δεν ειναι νουκλεονια...νουκλεονια = πρωτονια / νετρονια...μπορει να το εννοουσες ετσι....

2.δε βρηκαμε τα quarks...τα επινοησαμε...
απλα η QCD [quantum chromo dynamic] θεωρια ειναι αρκετα καλη,γιαυτο τα κραταμε...
περα απο αυτο δε τα εχουμε δει ποτε και απλα πιστευουμε οτι υπαρχει κατι σαν αυτα...

14ΕΠΙΣΤΗΜΗ !!! Empty Απ: ΕΠΙΣΤΗΜΗ !!! Τετ 09 Φεβ 2011, 23:47

maxuris

maxuris

Ναι ρε συ νουκλεονια = σωματιδια του πυρηνα και για τα quarks thanks για την διορθωση :)

Γιαννη λες να ανεβω σαλονικα για ιατρικη αν και οποτε ? :P

Also ναι η χημεια ειναι κομματι της φυσικης πιο πολυ παρα "καθαρη" επιστημη .

15ΕΠΙΣΤΗΜΗ !!! Empty Απ: ΕΠΙΣΤΗΜΗ !!! Τετ 09 Φεβ 2011, 23:53

Guest

Anonymous

Επισκέπτης
ξέρω 'γω? Αθήνα σκεφτόσουν?
βασικά στο τσαρδί σου έχει σχολή?

16ΕΠΙΣΤΗΜΗ !!! Empty Απ: ΕΠΙΣΤΗΜΗ !!! Τετ 09 Φεβ 2011, 23:58

maxuris

maxuris

6 Ιατρικες υπαρχουν στο Ελλαντα λες να εχουμε και στα Τρικαλα ?

Εγω οπου να'ναι παω εκτος απο λαρισσα γιαννενα και αλεξανδρουπολη (xD)

Δηλαδη Αθηνα-Σαλονικα-Ηρακλειο θα δηλωσω λογικα ...

17ΕΠΙΣΤΗΜΗ !!! Empty Απ: ΕΠΙΣΤΗΜΗ !!! Πεμ 10 Φεβ 2011, 00:04

Shadow Ace

Shadow Ace

Imba Troll.
maxuris έγραψε:Ναι ρε συ νουκλεονια = σωματιδια του πυρηνα και για τα quarks thanks για την διορθωση :)

Γιαννη λες να ανεβω σαλονικα για ιατρικη αν και οποτε ? :P

Also ναι η χημεια ειναι κομματι της φυσικης πιο πολυ παρα "καθαρη" επιστημη .

τιποτα φιλος :D

ναι ισχυει αυτο,η χημεια ειναι το κομματι της φυσικης που ασχολειται με την ανταλλαγη ηλεκτρονιων...το 1% ξερω γω της φυσικης...

Johnyman έγραψε:ξέρω 'γω? Αθήνα σκεφτόσουν?
βασικά στο τσαρδί σου έχει σχολή?

ΜΑΝΟ ΒΓΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ACC ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΡΕ ΚΑΤΕΣΤΡΑΜΜΕΝΕ

18ΕΠΙΣΤΗΜΗ !!! Empty Απ: ΕΠΙΣΤΗΜΗ !!! Πεμ 10 Φεβ 2011, 00:17

Guest

Anonymous

Επισκέπτης
lol
εγώ ήμουν

19ΕΠΙΣΤΗΜΗ !!! Empty Απ: ΕΠΙΣΤΗΜΗ !!! Τρι 31 Ιαν 2012, 21:03

ARTHAN

ARTHAN

Παίδες, εγώ προσωπικά έχω να ιεραρχήσω τα πράγματα ως εξής (σημείωση: Η ιεραρχία μου δεν έρχεται σε αντίθεση με τις δικές σας ιεραρχίες απαραίτητα, διότι αλλιώς αντιλαμβάνεται ο καθένας τον ορισμό της κάθε επιστήμης όπως και τα όρια της κάθε μιας.):

1) Λογική: Δεν την θεωρώ καθαρή επιστήμη, διότι έχει να κάνει μόνο με θεωρία κι όχι με πράξη, ωστόσο είναι η πηγή της ανθρώπινης διάνοιας. Χωρίς αυτήν δεν θα είχαμε ανακαλύψει/εφεύρει τίποτα, για αυτό την κατατάσσω πρώτη, ως την "μητέρα όλων των επιστημών".

2) Μαθηματικά: Είναι επίσης μια μη-καθαρή επιστήμη, διότι έχει να κάνει μόνο με θεωρία κι όχι με πράξη, και είναι ίσως η πιο άμεση συνέπεια της Λογικής, το "πρωτότοκο παιδί" της θα μπορούσα να πω. Αν οι παρακάτω επιστήμες που ακολουθούν θεωρηθούν το "πρόβλημα", τότε τα μαθηματικά είναι η "λύση του προβλήματος", το υπέρτατο εργαλείο για τη καθαρή δόμηση κι επεξήγησή τους.

3) Φυσική-Χημεία-Βιολογία-Ιατρική-κλπ.: Πιστεύω πως όλες αυτές οι επιστήμες είναι μία, η επιστήμη του σύμπαντος ή "Καθαρή Επιστήμη", διότι από την θεωρία περνάμε πλέον στην πράξη. Σε αντίθεση με τις δύο πρώτες επιστήμες της θεωρίας όπου η απλή ορθή σκέψη οδηγεί σε σίγουρα αποτελέσματα, εδώ αναγκαστικά κινούμαστε με βάση το "πείραμα", δηλαδή την επανάληψη μιας συγκεκριμένης διαδικασίας/πράξης πάρα πολλές φορές έτσι ώστε να ανακαλύψουμε έναν ή περισσότερους νόμους του σύμπαντος (Πώς τα λέω έτσι ο άτιμος!!!). Όταν έχει πλέον αποδεδειγμένα και αναμφισβήτητα ανακαλυφθεί κι αποδειχθεί κάτι πειραματικά, τότε ονομάζεται "Νόμος" (ιδού και οι Νόμοι του Νεύτωνα, οι οποίοι μπορεί να μην ισχύουν επακριβώς στον μικρόκοσμο ή στον μακρόκοσμο, αλλά ισχύουν με ικανοποιητικότατη ακρίβεια στις καθημερινές συνθήκες, και το καλύτερο είναι ότι ο καθένας μας μπορεί πολύ εύκολα να τους αποδείξει πειραματιζόμενος!). Εάν όμως υπάρχει μια ιδέα, λογικά ορθή, που ίσως να είναι νόμος, αλλά δεν έχει αποδειχθεί η ισχύς της πειραματικά, τότε την ονομάζουμε "Θεωρία" (πχ. η Θεωρία της σχετικότητας δεν είναι 100% αποδεδειγμένη, πειράματα όπως αυτά που γίνονται στο CERN ίσως να την αποδείξουν ή να την απορρίψουν, αλλά προς το παρόν η ισχύς της δεν είναι σίγουρη!).

4) Ουσία του Σύμπαντος: Η πραγματική ουσία του σύμπαντος, η τελείως μη-θεωρητική και πλήρως πρακτική "επιστήμη", δυστυχώς δεν θα μας γίνει ποτέ 100% καθαρά γνωστή σε μας, διότι πάντα θα παρεμβάλλονται αισθητήρια όργανα, είτε βιολογικά (μάτι, μύτη, αυτί κλπ.) είτε τεχνητά (τηλεσκόπιο, μικροσκόπιο κλπ.) τα οποία θα αλλοιώνουν έστω και στο ελάχιστο την πραγματικότητα. Εάν για κάποιο λόγο μάλιστα αλλοιώνουν την πραγματικότητα παραπάνω από το φυσιολογικό, τότε έχουμε τις λεγόμενες "ψευδαισθήσεις".

Αυτά είχα να πω, ελπίζω να μην σας κούρασα!

20ΕΠΙΣΤΗΜΗ !!! Empty Απ: ΕΠΙΣΤΗΜΗ !!! Τετ 01 Φεβ 2012, 13:55

core

core

Συμφωνώ με όλα αυτά που λες. Τα έχεις θέσει πολύ σωστά.
Θα ήθελα όμως να σε διορθώσω σε κάτι.
Το 3 μόνο του δεν υφίσταται χωρίς το 1 και το 2.
Αυτά τα 3 μαζί συνυπάρχουν και το ένα συμπληρώνει το άλλο.
Δεν γίνεται να έχουμε Φυσική-Χημεία-Βιολογία-Ιατρική-κλπ χωρίς Μαθηματικά και Λογική….

21ΕΠΙΣΤΗΜΗ !!! Empty Απ: ΕΠΙΣΤΗΜΗ !!! Τετ 08 Φεβ 2012, 19:34

razor1911

razor1911

maxuris έγραψε:Το ζητησατε ξανα και ξανα και πλεον το θεμα ΕΠΙΣΤΗΜΗ ειναι κοντα σας .

Εδω θα συζηταμε και θα αναλυουμε τις σοβαρες μας αποψεις για οτι αφορα την Επιστημη που ολοι (οι λιγο-πολυ geeks) αγαπαμε aww
Μπειτε εδω εχει πολλα θεματα: http://www.reddit.com/ ή redd.it
Ειναι 100στο απο τα πιο μεγαλα sites του ιντερνετ

Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας Επιστροφή στην κορυφή  Μήνυμα [Σελίδα 1 από 1]

Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης