Έλα τώρα κι εσύ στην παρέα των fan του One Piece. Σ'αρέσει το One Piece; Τότε ανέβα στο κατάστρωμα!!

Μη Συνδεδεμενος Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε

Greeklish σε Ελληνικά

Μετάβαση στη σελίδα : Επιστροφή  1, 2

Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας Πήγαινε κάτω  Μήνυμα [Σελίδα 2 από 2]

26Greeklish σε Ελληνικά - Σελίδα 2 Empty Απ: Greeklish σε Ελληνικά Κυρ 12 Φεβ 2012, 16:55

core

core

βρίσκω απόλυτα σωστό τον Santouryuu και συμφωνώ σε όσα είπε.....

δεν θα μπω σε θέματα ιδεολογικά περί γλώσσας απλά θα πω το εξής:

το greeklish κουράζουν στον μάτι του αναγνώστη αν διαβάζεις συνέχεια ειδικά αν είναι μεγάλα post ή κείμενα.....

27Greeklish σε Ελληνικά - Σελίδα 2 Empty Απ: Greeklish σε Ελληνικά Κυρ 12 Φεβ 2012, 23:45

Patty D.Luffy

Patty D.Luffy

Yaoi Doctor
Yaoi Doctor
Συμφωνώ, απλά αν μιλήσουμε για ορθή χρήση της γλώσσας, θα έπρεπε να βάζουμε και τόνους... :haha:

28Greeklish σε Ελληνικά - Σελίδα 2 Empty Απ: Greeklish σε Ελληνικά Δευ 13 Φεβ 2012, 09:03

core

core

Ας γίνει πρώτα η αρχή με την σωστή ορθογραφία των λέξεων……

29Greeklish σε Ελληνικά - Σελίδα 2 Empty Απ: Greeklish σε Ελληνικά Πεμ 23 Φεβ 2012, 17:09

razor1911

razor1911

Νομιζω οτι υπερβαλλετε με τα greeklish o χρηστης θελει να πει αυτα που θελει και να πει αυτα που θελει να πει. Το αν γραφει με greeklish ειναι θεμα δικο του

30Greeklish σε Ελληνικά - Σελίδα 2 Empty Απ: Greeklish σε Ελληνικά Πεμ 23 Φεβ 2012, 18:22

vagas1989

vagas1989

Πιστεύω ότι τα greeklish είναι ανεκτά σε κάποιυς τομείς αλλά πρέπει να θεσπιστούν άγραφοι κανόνες.Δεν μπορείς να γράφεις ολόκληρη έκθεση με αυτά,είναι καθαρά θέμα μεγέθους{μη πάει αλλού το μυαλλό σας στο θέμα μας}
Ανεκτό το:ela re malaka tha ertheis sxolh? στο skype. άλλα όχι και το :φίλε έχω κάτι τζαμάτες σημειώσεις 150 σελίδες στην οργάνωση πραγωγής βέβαια είναι σε greeklish τις θες?;όχι ρε πούστη δεν τις θέλω.Επίσης προς χρήστες greeklish: KAI τα Greeklish έχουν ορθογραφία γ@$ω την τρέλα μου!

31Greeklish σε Ελληνικά - Σελίδα 2 Empty Απ: Greeklish σε Ελληνικά Πεμ 23 Φεβ 2012, 23:56

Johnyman

Johnyman

Impel Down
Impel Down
συμφωνώ απόλυτα..ωστόσο επειδή κανένας δεν έχει διαμαρτυρηθεί έντονα για τη γραφή στα ελληνικά και επειδή εξ' αρχής συμφωνήσαμε πως τα ελληνικά είναι πιο ευανάγνωστα λέμε να μην το αλλάξουμε τώρα..

εξαίρεση αποτελεί ο ρεβορν23 που μπορεί να γράφει σε όποια γλώσσα θέλει

32Greeklish σε Ελληνικά - Σελίδα 2 Empty Απ: Greeklish σε Ελληνικά Παρ 24 Φεβ 2012, 14:34

core

core

Ο κάθε ένας μπορεί να γράφει ότι θέλει.
Απλά τα greeklish κουράζουν στο μάτι και δεν είναι εύκολα στην ανάγνωση…
Αυτό το παράδειγμα με την πρόταση και τις σημειώσεις ήταν πολύ σωστό.
Και στο κάτω κάτω είχαμε και από παλιά greeklish;;;
Οι περισσότεροι γράφουν έτσι γιατί είτε βαριούνται να κοιτάζουν την ορθογραφία είτε γιατί όντος δεν ξέρουν ορθογραφία……!!!!!!

33Greeklish σε Ελληνικά - Σελίδα 2 Empty Απ: Greeklish σε Ελληνικά Παρ 24 Φεβ 2012, 14:40

Patty D.Luffy

Patty D.Luffy

Yaoi Doctor
Yaoi Doctor
core έγραψε:Ο κάθε ένας μπορεί να γράφει ότι θέλει.
Απλά τα greeklish κουράζουν στο μάτι και δεν είναι εύκολα στην ανάγνωση…
Αυτό το παράδειγμα με την πρόταση και τις σημειώσεις ήταν πολύ σωστό.
Και στο κάτω κάτω είχαμε και από παλιά greeklish;;;
Οι περισσότεροι γράφουν έτσι γιατί είτε βαριούνται να κοιτάζουν την ορθογραφία είτε γιατί όντος δεν ξέρουν ορθογραφία……!!!!!!

είτε γιατι βαριούνται να αλλάζουν το πληκτρολόγιο κάθε 20 δευτερόλεπτα..
μιας και πολλες λέξεις είναι αγγλικές, μπαίνουμε σε διάφορα σαιτς και γράφουμε στα αγγλικά.. παίζουμε ονλαιν και θέλουμε να μας καταλαβαίνουν..
Να πω την αμαρτία μου είχα χρόνια να συνενοηθώ στα Ελληνικά διαδικτυακά.. :xD:
Να'ναι καλα το φόρουμ!! :xD:

34Greeklish σε Ελληνικά - Σελίδα 2 Empty Απ: Greeklish σε Ελληνικά Παρ 24 Φεβ 2012, 15:12

Sosa

Sosa

βασικα τα γκρικλις φαινονται πολυ ασχημα και στους ξενους...φαντασου μονο οτι πολλοι ξενοι νομιζουν οτι η γλωσσα μας εχει μεσα αριθμους (8=θ και 3=ξ)...ασε κατι δηθεν w=ω και h=η που εχει ως αποτελεσμα να συμπεφτουν 4-5 λατινικα συμφωνα κολλητα και να μετατρεπει τη λεξη σε γλωσσοδετη...

και οσο για την ορθογραφια, οντως τα γκρικλις εχουν ορθογραφια. οσοι λενε οτι δεν εχουν, ειναι προσπαθεια δικαιολογησης των ορθογραφικων τους. αλλιως στη τελικη αν δεν εχει ορθογραφια, μη βαζεις "w" και "ei" ή "oi"...βαλτα ολα "o" και "i"

35Greeklish σε Ελληνικά - Σελίδα 2 Empty Απ: Greeklish σε Ελληνικά Παρ 24 Φεβ 2012, 15:18

core

core

Δεν νομίζω ότι όσοι γράφουν greeklish γράφουν και σε ξένα site και κάνουν διαλόγους στα αγγλικά…..
Πιο πιθανό μου φαίνεται το ενδεχόμενο της ορθογραφίας…
Καθώς ένα ορθογραφικό σε μια λέξη γραμμένη με greeklish θα την προσπεράσεις έτσι και ίσως να μην την δώσεις και πολύ σημασία,
ενώ ένα ορθογραφικό σε μια λέξη γραμμένη στα ελληνικά βγάζει μάτι….

36Greeklish σε Ελληνικά - Σελίδα 2 Empty Απ: Greeklish σε Ελληνικά Παρ 24 Φεβ 2012, 15:22

Patty D.Luffy

Patty D.Luffy

Yaoi Doctor
Yaoi Doctor
core έγραψε:Δεν νομίζω ότι όσοι γράφουν greeklish γράφουν και σε ξένα site και κάνουν διαλόγους στα αγγλικά…..
Πιο πιθανό μου φαίνεται το ενδεχόμενο της ορθογραφίας…
Καθώς ένα ορθογραφικό σε μια λέξη γραμμένη με greeklish θα την προσπεράσεις έτσι και ίσως να μην την δώσεις και πολύ σημασία,
ενώ ένα ορθογραφικό σε μια λέξη γραμμένη στα ελληνικά βγάζει μάτι….

Aπλα πήρα ως παράδειγμα τον εαυτό μου... ίσως έχεις δίκιο απλά χρησημοποιούσα πολύ περισσότερο την Αγγλική γλώσσα, και Ελληνικά μόνο στο facebook και από το να αλλάζω το πληκτρολόγιο για 2 σειρές, τελικά έγραφα σε greeklish...

37Greeklish σε Ελληνικά - Σελίδα 2 Empty Απ: Greeklish σε Ελληνικά Παρ 24 Φεβ 2012, 15:33

core

core

Και εγώ έγραφα για ένα διάστημα στο με greeklish δεν βγάζω τον εαυτό μου από έξω…
Απλά το προσπάθησα και το διόρθωσα αυτό…

38Greeklish σε Ελληνικά - Σελίδα 2 Empty Απ: Greeklish σε Ελληνικά Πεμ 12 Απρ 2012, 06:25

Santouryuu

Santouryuu

dain exoi orthwgrafua to greeglish :haha:

και συμφωνω με τον σοσα ως συνηθως.

Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας Επιστροφή στην κορυφή  Μήνυμα [Σελίδα 2 από 2]

Μετάβαση στη σελίδα : Επιστροφή  1, 2

Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης